Fenomenalna braća Gasol odvela Španjolsku u polufinale

Španjolska je još jednom pokazala zašto ju se smatra najvećim favoritom EuroBasketa.

Njemačka nije mogla bolje otvoriti susret – serijom 11-2 odmah su na početku zabezeknuli Španjolce. Fleming je pogodio sa startnom postavom (Schroder, Lo, Benzing, Barthel, Voigtmann9 te je uspio iznenaditi Scariola koji se u prvoj četvrtini previše oslanjao na braću Gasol koja su zabila skoro sve španjolske koševe u prvoj četvrtini (14). Španjolska se ubrzo vratila u susret nakon kratkih taktičkih rošada koje su ponajviše bile usmjerene na Dennisa Schrodera. Međutim, to sve im pomoglo da izađu iz zaostatka te su na kraju prve četvrtine kaskali za Njemačkom 3 koša – 19-16.

U drugoj četvrtini vodila se izjednačena borba – s jedne strane Schroder, s druge Pau Gasol. Oboje su nemilice trpali koš za košem. Svai bi u ključnome trenutku dobio podršku od svojih (Lo za Njemačku, Sastre i Marc Gasol za Španjolsku). No, u ovoj četvrtini je ipak Španjolska bila za nijansu bolja te je uspjela ponajviše zahvaljujući kontroli reketa uzeti minimalno vodstvo u svlačionicu na kraju drugoga poluvremena (33-34).

Međutim, kada se činilo da je Španjolska našla sebi ravnoga, Furija je još jednom na ovome prvenstvu odlučila upaliti turbomotore. Točnije, Marc Gasol je odlučio upaliti svoje turbomotore. Mlađi brat je u trećoj četvrtini ubacio nevjerojatnih 18 koševa, od kojih je 12 bila iza linije za tri poena. Schroder nije to mogao pratiti sam te se tako Njemačka pred zadnjom četvrtinom našla u velikome zaostatku (-12, 53-65). Zadnju četvrtinu je Furije odvela u blato te je tako bez prevelikoga stresa došla do polufinala rezultatom .

Marc Gasol utakmicu je završio s 28 poena i 10 skokova, dok mu je stariji brat imao 19 poena. Dennis Schroder nije protiv Španjolaca mogao sam: imao je 27 poena i 8 asistencija.

Photo by: FIBA