Eurobasket odabrao najbolje u A-1 ligi, Veljačić i Barnjak u odabranom društvu

Kao i u slučajevima ženskih domaćih liga, košarkaški portal Eurobasket dodijelio je nagrade za mušku A-1 ligu, a priznanja su otišla i dvama igračima riječkog Kvarnera 2010, Mauru Veljačiću i Josipu Barnjaku. 

MVP lige po Eurobasketu je BiH centar Šibenika, Miralem Halilović koji je ostao obasut nagradama jer je dobio one i za najbolje krilo, obrambenog igrača godine i najboljeg stranog igrača lige. MVP finala je kao i po HKS-u, Cedevitin Ryan Boatright, a hrvatski prvak ima i centra sezone, Miru Bilana. Najbolji bek sezone je igrač ZagrebaLuka Božić.

Cedevita ima i najboljeg debitanta sezone- Lovru Buljevića, dok je Miro Bilan proglašen i za najboljeg domaćeg igrača. Očekivano, trener novih starih prvaka Veljko Mršić je i trener godine. Igrač koji je najviše napredovao je sad već bivši razigravač VROS-a, Jakov Mustapić.

Prva ekipa lige imala je igrače iz pet različitih klubova, a oni su: Goran Filipović( Split), Luka Božić(Zagreb), Željko Šakić(Cibona), Miralem Halilović(Šibenik), Miro Bilan(Cedevita). Najbolja ekipa hrvatskih igrača u istome je sastavu, uz iznimku na četvorci gdje je umjesto Halilovića uletio Ivan Novačić iz šibenskog Jollyja.

Druga petorka sadrži i MVP-a lige u HKS-ovom izboru, Luku Žorića, a evo i kompletnog sastava: Mike Scott(Jolly JBS), Jakov Mustapić(Vrijednosnice Osijek), Henrik Širko(Split), Ivan Novačić(Jolly JBS), Luka Žorić(Cibona).

U petorci stranih igrača lige prednjače Bošnjaci i Amerikanci, a u izabranom društvu su: Mike Scott(Jolly JBS), Džanan Musa(Cedevita), Jalen Robinson( Vrijednosnice Osijek), Miralem Halilović(Šibenik), Izzet Turkyilmaz(GKK Šibenik).

Sve je počinjalo u napadu i obrani Kvarnera 2010 s Maurom Veljačićem ove sezone, ali 23-godišnji Crikveničanin nije uspio spasiti riječki klub od ispadanja u drugu ligu. Utjeha mu može biti što je izabran u najbolje obrambenu petorku lige, a u njoj su se našli: Jakov Mustapić(Vrijednosnice Osijek), Mauro Veljačić(Kvarner 2010), Henrik Širko(Split), Miralem Halilović(Šibenik), Miro Bilan(Cedevita).

Veljačićev suigrač Josip Barnjak igrao je svoju prvu sezonu u A-1 ligi, a bez obzira na loše rezultate svoje momčadi, u mnogim trenucima je pokazao kakav je veliki talent. To je osiguralo mladom Kastavcu i izbor u najbolju petorku debitanata u ligi koja glasi: Josip Barnjak(Kvarner 2010), Josip Škara(Hermes Analitica), Lovro Mandalinić(Hermes Analitica), Marko Šarac(Alkar), Lovro Buljević(Cedevita).