Eurobasket dodijelio nagrade za ABA ligu

Poznati košarkaški portal Eurobasket objavio je pojedinačne nagrade te najbolje ekipe za ovu sezonu ABA lige koja je završila prošlog tjedna trijumfom Crvene Zvezde nad Cedevitom u finalu natjecanja.

MVP lige je kao i prema izboru same lige Nikola Janković iz Union Olimpije koji je ostvario 16.6 poena i 7.3 skokova u sezoni, dok je za MVP-a finala izabran igrač Crvene ZvezdeCharles Jenkins koji je beogradsku momčad do titule vodio s 14.7 poena i 6.3 asistencije u finalu. Bek godine je još jedan igrač pobjednika lige, Stefan Jović, dok je nagrada za krilo godine pripala Novici Veličkoviću iz Partizana. Jedini hrvatski igrač koji je došao do individualne nagrade je Cedevitin Miro Bilan koji je proglašen za najboljeg centra lige.

Najbolja mlada nada lige je FMP-ov Australac Jonah Bolden, dok je najbolji strani igrač lige Cedevitin play Ryan Boatright. Charles Jenkins se može pohvaliti i nagradom za obrambenog igrača godine, dok je svoju drugu nagradu uhvatio i njegov suigrač Stefan Jović koji je proglašen za europskog igrača godine. Njihov trener Dejan Radonjić ujedno je i najbolji trener lige.

Izbor prve ekipe lige se dao pogoditi po individualnim nagradama, ali je prošao bez MVP-a lige tako da su u nju upali: Stefan Jović, Charles Jenkins, Marko Simonović(svi Crvena Zvezda), Novica Veličković(Partizan), Miro Bilan(Cedevita).

Druga ekipa lige je u sljedećem sastavu koje uključuje i dva igrača Cedevite: William Hatcher(Partizan), Ryan Boatright, Luka Babić(oba Cedevita), Stefan Birčević(Partizan), Ognjen Kuzmić(Crvena Zvezda).

Treća ekipa lige konačno uključuje MVP-a, ali i igrača momčadi Aramisa Naglića, Zadra: Nate Wolters(Crvena Zvezda), Marko Luković(Krka), Nikola Janković(Union Olimpija), Ivan Marinković(Zadar), Octavius Ellis(Mornar Bar)

S Eurobasketa za kraj su nam ostavili još dva zanimljiva tima. U momčad najboljih europskih igrača ušli su dva hrvatska i tri srpska igrača: Stefan Jović(Crvena Zvezda), Luka Babić(Cedevita), Marko Simonović(Crvena Zvezda), Novica Veličković(Partizan), Miro Bilan(Cedevita).

Tim najboljih stranih igrača uspjeli su izboriti i dva Amerikanca iz zagrebačkih ekipa, a puni sastav je: Scottie Reynolds(Cibona), Ryan Boatright(Cedevita), Charles Jenkins(Crvena Zvezda), William Hatcher(Partizan), Octavius Ellis(Mornar Bar).