Eurobasket dodijelio nagrade za žensku A-2 ligu, Katarina Matijević igračica godine

Košarkaški portal Eurobasket nakon nagradi za žensku A-1 ligu dodijelio je priznanja i za drugoligašice. Podsjetimo, iz druge u prvu ligu vraća se riječki Kvarner, a uz njih u prvoligaškom društvu pojavit će se i zagrebačka Dubrava BLC. U prvom dijelu A-2 lige(skupina B) nastupio je i FSV te zauzeo četvrto mjesto u svojoj prvoj seniorskoj sezoni.

Igračica godine po Eurobasketu je očekivano 22-godišnja igračica Kvarnera Katarina Matijević koja je bila glavni faktor Kvarnerovog uspjeha i povratka u A-1 ligu. Jedna od impresivnijih partija bila je ona u A-2 ligi za prvaka protiv Zagreba kada je ostvarila 27 poena i 13 skokova u pobjedi Kvarnera. Bek godine je Latvijka u redovima Kvarnera koja je riječki klub pojačala u sredini sezone, Laura Purina. Krilna igračica godine je Blaženka Rezo iz Zagreba, dok je centar godine još jedna nagrada koja je pripala Katarini Matijević. Njen (bivši) trener Vladimir Ivanković je ujedno i trener godine.

Dio prve ekipe lige već se može naslutiti po prethodnim nagradama, a evo i cijele postave: Gabrijela Grizelj(Zagreb), Laura Purina(Kvarner), Ksenija Šarlija(Zagreb), Blaženka Rezo(Zagreb), Katarina Matijević(Kvarner).

U drugu ekipe lige ušle su još dvije igračice Kvarnera, a ovako glasi kompletna druga petorka: Sara Plavljanin(Kvarner), Petra Benković(Dubrava), Ella Đukić(Mursa), Valentina Galušić(Kvarner), Ana Semren(Dubrava).