EuroBasket 2017: Uvjerljive Srbija, Španjolska i Rusija

Uz utakmicu Hrvatske, dosad su na osmom i zadnjem danu igranja po skupinama na EuroBasketu, odigrana još tri dvoboja.

Rusija je slavila protiv Velike Britanije s 82:70. Bila je to utakmica u kojoj nije bilo neke drame te je Rusija odrađivala potrebni posao kako bi upisala četvrtu pobjedu, a za ukupan rasplet skupine sada čeka kraj dana i utakmicu Turska – Latvija. Alexey Shved je imao 30 poena i 8 asistencija za Ruse, dok je Daniel Clark ubilježio 21 poen i 6 asistencija za Britaniju koja se oprostila bez pobjede.

Nakon što smo ih mi namučili, Španjolci su se na vratili staro i razbili Mađarsku s velikih 87:64 te tako potvrdili svoje prvo mjesto u grupi. Nakon prve četvrtine koju su Španjolci uzeli s 22:10, sve je bilo jasno te je Furija rješavala formalnosti do kraja. Jedino što treba izdvojiti je to što je Pau Gasol zabio dovoljno da postane prvi strijelac EuroBasketa u povijesti i tako na tom mjestu prestigne svog klupskog suigrača Tonyja Parkera. Gasol je na koncu i predvodio svoje s 20 poena i 8 skokova, dok je Csaba Ferencz imao 14 poen za četvrte u skupini Mađare što znači da sada znamo cijeli poredak naše grupe C.

I tu je još jedan blowout za kraj. Srbija nije imala problema protiv Belgije te se ne moramo bojati da ćemo na svoje rivale već u osmini finala. Slavili su Orlovi protiv Belgijanaca s 74:54 i imaju najmanje drugo mjesto u skupini, a do slavlja ih je vodio Boban Marjanović s 22 poena i 7 skokova. Za belgijske Lavove u oproštaju od EuroBasketa imao je Manu Lecomte s 12 poena.

Do kraja dana od 19 i 30 čeka nas ogled Crna Gora – Rumunjska, koji ništa ne znači te Latvija-Turska, nakon kojeg ćemo znati protiv koga Hrvatska igra u osmini finala.

Photo by: FIBA