EuroBasket 2017: Španjolska i Srbija uzele pobjede protiv domaćina

Dan završavamo ovoga puta bez iznenađenja.

Španjolska je pregazila Rumunjsku s velikih 41 košem razlike, 91-50. Nema se što puno kazati o ovoj utakmici osim toga da se ništa drugo nije ni očekivalo. Rumunjska se neočekivano dobro držala u prvoj četvrtini (21-19), ali kada su krenule rotacije i kada je adrenalin splasnuo svi su se počeli pitali samo jedno pitanje: Kojom će razlikom ovaj susret završiti? Odgovor ste već mogli pročitati. Odličan je bio Juancho Hernangomez s 19 koševa i 12 skokova. Kod Rumunja se istaknuo ponovno Vlad Moldoveanu s 15 koševa i 6 skokova.

Srbija je uspjela nakon velike borbe u zadnjoj četvrtini doći do pobjede nad Turskom rezultatom 80-74. Srbija je odlično otvrila susret te je već nakon prve četvrtine uspjela doći do +8, 21-13. U drugoj četvrtini nastavila je Srbija istim tempom te je u jednom trenutku imala i +13, ali Turci su se na vrijeme razbudili te su do poluvremena uspjeli doći do itekako prihvatljivih -5, 36-31. Treća četvrtina nije nam ponudilo nešto novo osim toga što su Srbi minimalno uspjeli povećati svoje vodstvo (53-45), ali zato je zadnja dionica igre u kojoj su Turci uspjeli opasno zaprijetiti Srbima. Otvorili su četvrtinu sa serijom 14-4 te su tricom Osmana uspjeli nakratko šokirati Srbe te uzeti minimalnu prednost (57-59). Nastavilo se onda igrati koš za košem, ali Srbi su predvođeni Bogdanovićem opet polako počeli gradti svoju prednost koja je u nekim trenucima iznosila 6 koševa, a u nekima tri koša. U svakom slučaju, prednost više nisu ispuštali te Turci jedino mogu žaliti što su u ključnim trenucima promašivali svoje šuteve što su Srbi nemilosrdno kažnjavali. Odličan je bio Bogdan Bogdanović sa 17 koševa, dok je kod Turske najbolji bio Mahmutoglu s 19 koševa.

Što nas sutra čeka? 12 susreta nas čeka među kojima su najbolji svakako oni između Hrvatske i Španjolske te Rusije i Latvije. Preporučamo vam i onaj između Gruzije i Izraela s obzirom na važnost koju taj susret ima za obje ekipe.

Photo by: FIBA