EuroBasket 2017: Njemačka u osmini finala izbacila Francusku!

Njemačka je priredila senzaciju i pobijedila Francuze koji neće biti među 8 najboljih na EP prvi puta nakon EuroBasketa 1997.!

Francuska se bolje snašla u prvoj četvrtini(19:10 vodstvo) dok Nijemci nisu mogli povezati konce u napadu(0/7 za tricu). Bolji učinak njemačke klupe u nastavku doveo ih je brzo do -5, no visoki dvojac Francuza Diaw-Seraphin bio je taj koji je davao prednost njima. 40:34 bilo je na odmoru za Francusku. Predvođena Theisom i Schroderom, Njemačka izjednačuje na 51:51 u 27.minuti. Ali to je bio tek početak njihove napadačke rapsodije – zapalili su se iza linije za tri poena na startu te zabili nevjerojatnih pet trica zaredom kako bi uzeli +5 manje od 5 minuta prije kraja. Francuzi nisu uspijevali probiti čvrstu obranu protivnika, a na drugom kraju njihove nade je polako zakopavao fantastični Daniel Theis s 5 poena zaredom u 30 sekundi(+9 za Njemačku).

Fournier u zadnjem trenu vraća svoje u igru na -3 s tricom te poenima iz kontre nakon krađe lopte. Činilo se da je bilo prekasno ipak – Schroder je bio precizan s linije bacanja i imala je 15 sekundi do kraja Njemačka +5, ali onda uspijevaju izgubiti loptu da bi Fournier pogodio novu tricu. Lo onda pogađa samo jedno bacanje za Nijemce, ali ipak u zadnjem kaotičnom napadu Francuske De Colo ne uspijeva pogoditi tricu i Njemačka ide dalje!

Daniel Theis imao je 22 poena i 7 skokova u 84:81 pobjedi, dok je Dennis Schroder dodao 21 poen. Evan Fournier imao je 27 poena za poražene. Njemačka, prvi puta u četvrtfinalu EP nakon 10 godina, sada čeka pobjednika iz susreta Španjolske i Turske. 

Photo by: FIBA