EuroBasket 2017: Latvija u šuterskoj egzibiciji razbila Crnu Goru za četvrtfinale

Latvija nije imala problema doći do pobjede u osmini finala EP-a protiv Crne Gore i tako se po drugi puta zaredom plasirala u četvrtfinale ovog natjecanja.

Latvija je dominantno krenula u susret i već na početku počela parati nespremnu crnogorsku obranu. S druge strane, Crna Gora nije imala puno raspoloženog ljudstva – tek su Vučević i Dubljević predstavljali prijetnju za Latvijce koji su šutirajući 58% iz igre otišli na odmor s velikom 53:37 prednošću. Izbornik Crnogoraca Tanjević jednostavno nije mogao zaustaviti snajpere Latvije – u 5 i pol minuta treće dionice Latvija je zabila 5 trica, a promašila samo jednu i tada su se sve nade Crnogoraca gubile. Ostatak utakmice bio je revijalan, a Porzingis i ekipa slavili su na kraju s 100:68 šutirajući pritom 60 posto uz 15 zabijenih trica. 

Janis Timma bio je prvi strijelac Latvije s 21 poenom čemu je dodao 5 skokova i 6 asistencija. Kristaps Porzingis imao je 19 poena i 6 skokova. Bojan Dubljević u oproštaju Crne Gore imao je 21 poena. U četvrtfinalu čeka nas repriza osmine finale od prije dvije godine – Latvija protiv Slovenije.

Photo by: FIBA