Ekipe riječkih studenata na UniSport finalsu u Biogradu na Moru

Ekipa košarkašica te ženska i muška ekipa košarke 3×3 riječkog sveučilišta sudjelovale su proteklog tjedna na završnom turniru UniSporta, sportskog natjecanja hrvatskih sveučilišta.

Košarkašice se nakon uspješne poluzavršnice nisu najbolje provele na samom finalu natjecanja. U polufinalnom ogledu riječke studentice susrele su se s Zagrebom te doživjele 92:22 poraz. U borbi za treće mjesto još jedan uvjerljiv poraz(104:36) nanio im je Osijek, no u konačnici biti četvrti u državi je i dalje sjajan uspjeh. Do naslova su došle studentice sveučilišta u Splitu.

Studentice koje su se natjecale u košarci 3×3 također su ubilježile dva poraza u natjecanju. U skupini su igrale protiv Zadra i Zagreba. Zadranke, kasnije pobjednice turnira, slavile su nad Riječankama s 18:7, dok su zagrebačke kolegice bile bolje s 15:4.

A za pobjede su se pobrinuli riječki 3×3 košarkaši. Oni su u grupi prvo porazili Osijek s 16:8 da bi zatim u nešto napetijem susretu bili bolji od Požege s 13:9. Ta slavlja gurnula su ih u četvrtfinalni susret protiv zaprešićkog sveučilišta Baltazar kojeg su na kraju dobili s 12:4. Zadnji korak prema finalu bilo je polufinale protiv TVZ-a (Tehničko veleučilište Zagreb) kojeg su dobili 14:8. U velikom finalu čekala je ih ekipa Sveučilišta u Zagrebu protiv koje se ipak nije moglo – zagrebački studenti slavili su nad riječkima 14:8 za titulu sveučilišnih prvaka, dok su se Riječani utješili srebrenom medaljom.