Drugi predsezonski poraz Kvarnera

14407893_10204930895072652_739723892_oKvarner 2010 danas je na Kozali odigrao treću domaću pripremnu utakmicu, a ugostili su ponovo jednog slovenskog prvoligaša, Škofja Loku. Nažalost, nakon petka i poraza protiv ruskog tima Revde, riječki košarkaši doživjeli su novi poraz.

Počelo je vodstvom Slovenaca koji su iskoristili sitne pogreške u obrani Kvarnera, no ipak Kvarner brzo smanjuje rezultat pa onda otima vodstvo trima tricama zaredom. Andrej Štimac zaigrao je prvu utakmicu od svog povratka u Kvarner i odmah pokazao da je napadački raspoložen, a dobro je opet išlo i Australcu Gilbertu . Na kraju četvrtine 26:22 za Kvarner. Jak pressing u obrani urodio je plodom za Kvarneraše u prvoj dionici igre pa se ta taktika nastavila i dalje, ali tu je bilo i puno izgubljenih lopti odmah nakon dolaska u njen posjed. Međutim, nepreciznost Slovenaca u drugoj dionici stavila je Kvarner u dobitnu poziciju te su Riječani završili prvo poluvrijeme s 46:39.

Na početku treće četvrtine napadački se otvorilo Škofji Loki, a Kvarner je pak ušao u veliku napadačku krizu. Samo 4 poena u prvih 7 minuta igre jednostavno je premalo, no slovenska ekipa ipak nije to do kraja iskoristila- tek tri razlike minusa (55:58) i dobra prilika za povratak u igru Kvarnera uoči posljednje dionice. No nažalost, Škofja Loka više nije opraštala. Zadnjih 10 minuta otvorili su furioznom serijom 15-0, dok košarkaši Kvarnera nisu mogli više povezati svoje akcije te su nastavili s tehničkim greškama. Na kraju su uspjeli nešto malo smanjiti razliku na -16 za poraz 63:79.

Siniša Štemberger ponovo nije igrao za domaću ekipu, dok su mu se danas na klupi pridružili Bilal Richardson i Ivan Miličević. Pred 30-ak gledatelja na Kozali predstavio se i najnoviji igrač Riječana Filip Cvjetičanin te ubacio 3 poena. Najefikasniji u porazu Kvarnera bili su Štimac s 14 poena te Dominic Gilbert i Mate Vucić s po 1o ubačaja. Kvarner je razorio američki igrač Škofje Loke, Nino Williams s 26 poena.

Sljedeću utakmicu Kvarner igra sutra na Kastvu protiv istoimenog A-2 ligaša, a sav prihod od ulaznica (10 kuna) ide u pomoć oboljelom Matiji Kataliniću.

Photo by: basketari.com