Drugi poraz Kvarnera u napetom susretu sa Zagrebom

kvarner-zagrebKao i Škrljevo, niti Kvarner 2010 u svom drugom A-1 ligaškom nastupu nije uspio doći do pobjede. Gost Centra Zamet bio je Zagreb, a u još jednoj napetoj utakmici Kvarner je ponovno izvukao deblji kraj.

Nakon incidenta sa Štembergerom, na klupi nije bilo Marijana Mancea pa je utakmicu vodio njegov pomoćnik Teddy Delač. U susret su krenuli bolje Zagrebaši, a Marčinković i Božić iskorištavali su sve greške u obrani Kvarnera te vode Zagreb na vodstvo od 9 razlike nakon prvih 10 minuta (22:13).

No u sljedećoj dionici Kvarner je krenuo s većim angažmanom i agresijom u obrani pa je započela igra koš za koš. Raspoloženi Mauro Veljačić dirigirao je i napadom i obranom Kvarnera, a brzim poenima iz kontre i tricama Kvarner uspijeva doći i do vodstva. Međutim, igra pada i prednost se topi upravo u vremenu kada Veljačića nema na parketu, ali na kraju tricom njega i Miličevića Kvarner uspijeva završiti s -1 zaostatkom prije predaha.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je odličnu igru Josipa Barnjaka koji uz Miličevića drži Kvarner u vodstvu. Ali nisu Mravi dopuštali da se Riječani odlijepe, a oni su im i pomagali povremenim jeftinim pogreškama. Tako je manjak koncentracije naših igrača doveo do lakih zakucavanja Kaštropila i Marčinkovića te do preuzimanja vodstva Zagreba na kraju treće dionice s rezultatom 54:52.

Zadnju četvrtinu opet je odlično otvorio Barnjak tricom i izvrsnom asistencijom za Kučana pa su Kvarneraši došli do nove prednosti. Četiri minute prije kraja Miličević trećom tricom odvodi svoju ekipu na +4. Kvarner vodi sve do minute i pol prije kraja, no onda je baš Miličević dobio petu osobnu, a Ivan Batur ubrzo pogađa tricu za +1 prednost. Šutevi Veljačića i Štimca na kraju nisi bili precizni pa Batur i Vitali svojim bacanjima donose pobjedu Zagrebu rezultatom 67.72

Najbolji strijelac Kvarnera bio je Ivan Miličević s 18 poena, dok se Mauro Veljačić istaknuo s 15 poena, 6 asista i 5 skokova, ali sakupio je i 5 izgubljenih lopti. Kod Zagreba uobičajeno najbolji Luka Božić s 20 poena( 5 asista, 6 skokova) te Pavle Marčinković s 17 poena.

Kvarner je s obzirom na sada vrlo ograničenu rotaciju u prve dvije utakmice pokazao sasvim zadovoljavajuću igru. Međutim, do pobjede se nije uspjelo doći, a nova prilika pruža se na teškom gostovanju kod Jollyja JBS sljedećeg vikenda.

Kvarner 2010 – Zagreb 67:72 (13:22, 24:16, 15:16, 15:18).

Kvarner 2010: Barnjak 11 , Veljačić 15 , Vucić 6, Antunović, Kučan 10, Vidmar, Miličević 18, Štimac 7, Kalpić, Gilbert.
Zagreb: Majcunić, Junaković 9, Perić, Vitali 9 , Majić, Vlaić 3 , Božić 20, Batur 7 , Marčinković 17, Kaštropil 7 , Krapić.

Photo: FB Kvarner 2010