Dražen Bubnić osvojio naslov prvaka s ljubljanskom Olimpijom

31-godišnji riječki košarkaš Dražen Bubnić došao je sa svojom ljubljanskom Union Olimpijom do naslova prvaka Slovenije nakon što su Zmaji svladali Rogašku u finalu doigravanja slovenskog prvenstva.

Bubnićeva Olimpija je u razigravanju od 1. do 6. mjesta u ligi teško izborila polufinale s četvrtim mjestom, ali je onda svladala Krku s 2-0 u polufinalu da bi u velikome finalu dočekalo Rogašku. Ljubljanska ekipa odnijela je prve dvije neizvjesne utakmice na svoju stranu da bi nakon jednog poraza u gostima došla do pobjede u četvrtoj utakmici i tako porazila svog protivnika s ukupnih 3-1 . Riječki igrač je u finalu igrao u prosjeku 9 minuta te za to vrijeme bilježio 5.3 poena i 1.8 skokova. Tako je Olimpija zaokružila uspješnu domaću sezonu u kojoj je osvojila i domaći kup, dok je u ABA ligi bila na 12.mjestu, a Eurokup sezonu okončala odmah u skupini.

Krilni centar Bubnić je u sezoni inače odigrao gotove sve utakmice u Olimpijinim natjecanjima, a ostvarivao je 4.6 poena i 1.6 skokova. Riječaninu koji ima uz hrvatsko ima i slovensko državljanstvo jer je u Deželi proveo veliku većinu 13-godišnje karijere, ovo je drugi ligaški trofej u godinu dana nakon što je s nizozemskim Donarom prošle godine osvojio tamošnje prvenstvo. Također, s Olimpijom je već osvojio jedan slovenski kup 2013. godine u prvom stažu u tom slovenskom klubu.

Važno je napomenuti da je u stručnom stožeru Olimpije još jedan domaći dečko, Saša Ogrizović, Matuljac koji je kondicijski trener slovenskog prvaka.

Photo by: youtube.com