Dominic Gilbert na probnom roku u Ciboni

Australac s hrvatskim državljanstvom te dosadašnji član Šanca Dominic Gilbert pridružio se zagrebačkoj Ciboni na pripremama za novu sezonu.

Gilbert je u Cibonu pozvan na jednomjesečni probni rok gdje će novi trener Slobodan Piksi Subotić i ostatak struke vidjeti je li on pravo pojačanje Vukova za predstojeće izazove pred njima. 21-godišnji bek prošlog je ljeta stigao u Hrvatsku u riječki Kvarner 2010 gdje je u 10 utakmica bilježio 6 poena i 4.5 asistencija. Više prilike za igru ipak je u ostatku sezone potražio u prvaku A-2 lige Zapad, karlovačkom Šancu za kojeg je nastupao u kvalifikacijskoj ligi koju su Karlovčani završili na 8.mjestu, a Gilbert je bilježio naprosto sjajne partije.

U 14 odigranih utakmica kvalifikacijske lige Gilbert je za Šanac bilježio 20.7 poena(3. u ligi) 11.5 poena(2. u ligi), 2.8 asistencija i 2.2 ukradene lopte, a istaknimo pobjedu protiv Borova gdje je Gilbert imao fenomenalnih 28 poena, 20 skokova i 7 ukradenih lopti. Takav učinak mladića kojemu je majka upravo iz Karlovca nije prošao neprimjećeno ni kod Cibone gdje će sada Gilbert probati pokazati svoje talente ne bi li sljedeće sezone zaigrao upravo za trofejni hrvatski klub.