Dojmovi trenera nakon poluzavršnice mlađih kadetkinja u Rijeci

Nakon 1993.godine Rijeka je bila domaćin jedne državne poluzavršnice u ženskoj košarci. Zahtjevan zadatak organizacije takvog turnira u mlađe kadetskoj konkurenciji pri njegovu povratku u Rijeku imao je FSV, a taj zadatak su prema svima, tako i prema skromnom mišljenju naše redakcije, napravili na najbolji mogući način. A evo što su sve o turniru imali za reći treneri ekipa na njemu.

Trešnjevka 2009 je pokazala veliku kvalitetu u tri dana natjecanja i očekivano bez većih problema došla do slavlja na poluzavršnici te njena trenerica Danica Talajić može optimistično gledati prema državnoj završnici:

Prvo bih se zahvalila na odličnoj organizaciji poluzavršnog turnira, pa se nadam i u budućnosti novoj organizaciji u Rijeci. Naša ekipa ima veliko iskustvo u igranju ovakvih utakmica, pa uz znanje i talent koji posjeduju,  sve je rezultiralo sa tri uvjerljive pobjede. Nadamo se da ćemo i na završnici državnog mlađekadetskog prvenstva nastaviti sa istim „žarom.“

Do drugog mjesta na turniru i plasmana u 4 najbolje ekipe Hrvatske uspjele su doći igračice Koprivnice čija trenerica Marica Korolija nije skrivala zadovoljstvo organizacijom i rezultatom:

Prije svega pohvala organizatorima turnira koji je stvarno bio organiziran i posložen u svim elementima.  Atmosfera je bila odlična među svima prisutnima. Meni i curama je bio cilj pobijediti u prve dvije utakmice i onda u nedjelju protiv budućih prvaka odigrati opušteno. Na žalost tako smo i odigrale pa je rezultat i bio takav kakav je bio, pritom nikako ne umanjujući vrijednost i kvalitetu protivnica.  Cure su se odlično zabavile, stekla nova iskustva i poznanstva. Sad nam ostaje dva tjedna priprema  da što bolje odigramo protiv Akademije Žane Lelas, te probamo ići u borbu za prvo mjesto. To su neke naše skrivene želje a šta i kako će biti vidjeti ćemo za dva tjedna. Još jednom bravo za domaćine i nadam se da se vidimo i dogodine. „

Ekipa Broda na Savi završila je posljednja, no njihov trener Damir Božić shvatio je turnir u Rijeci kao odlično stjecanje iskustva za njegovu ekipu:

Ovogodišnji turnir organiziran je uzorno i bez pogreške. Bord na Savi ovaj je put došao s realnim očekivanjima, a ona su se svodila na stjecanje spoznaja koliko je još potrebno uložiti truda i rada kako bi se ova generacija dovela na razinu većine njenih prethodnica. Rezultati su realni kao i završna tablica. Trešnjevka 2009 predvođena maestralnom Martom Ostojić  je izuzetno dominantna u ovom godištu i nitko joj ne može ni blizu. Koprivnica zasluženo druga, cure igraju s puno strasti i energije. Domaće cure iz FSV-a su bile malo impresionirane u za njih najvažnijoj prvoj utakmici, a kako je turnir išao dalje su igrale sve bolje, no nisu mogle dalje od 3.mjesta. Sve u svemu ostaje zaključak o realnom plasmanu svih ekipa, i dobre želje svim sudionicima završnice.

Za kraj, ostao nam je domaći trener FSV-a Franjo Šiljeg čije su cure završile treće i tako se mogu pohvaliti da su među top 6 ekipa u državi. Šiljeg je još jednom zaključio košarkaški vikend na Kozali sljedećim riječima:

Na kraju svega želim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli u organizaciji prve poluzavršnice u našem gradu, od daleke 1993.godine. Ostaje žal što nismo uspjeli ostvariti prolazak na final 4, te nam ostaje sljedeća godina da uspijemo u tom cilju. Drago mi je da smo se pred svojom publikom oprostili s pobjedom i na taj način zahvalili navijačima koji su nas pratili ova tri dana. Sad nam jedino preostaje da još jače i ozbiljnije prionemo treninzima„