Dixon i Kalinić upitni za EuroBasket 2017

Turska i Srbija hvataju se opet za glavu.

Naturalizirani turski razigravač, Bobby Dixon, već duže vremena ima problema s kukom te se još uvijek ne zna hoće li biti spreman za EuroBasket. Izbornik Ufuk Sarica vjeruje u Dixonov povratak te do daljnjega prolongira objavu konačnog popisa za prvenstvo:

“Popis će biti objavljen kada riješimo Dixonovo stanje.”

Ako se Dixon ne uspije oporavati, Ufuk Sarica će morati vjerovati da ga Kenan Spahi i Dogus Balbay mogu dostojno zamjeniti.


Nema odmora za Srbiju. Simonoviću, Bjelici, Raduljici, Jokiću i Tedosiću bi se mogao priključiti Nikola Kalinić koji muku muči s leđima Član Fenerbahčea propustio je zadnja dva pripremna turnira te je za Večernje Novosti priznao da se ne osjeća sposobnim za igrati košarku:

“Osjećam se grozno. Iskreno, da nema ovoliko izostanaka u našoj reprezentaciji, ja bi vjerojatno bio doma. Međutim osjećam dužnost prema svojim suigračima da pružim sve od sebe da se vratim na teren. Ja želim igrati na EuroBasketu, ali moje tijelo mi to ne zasad dopušta.”

Srbija je dosada pokazala da može dominirati i bez onih kojih nema, ali sa svakim novim izostankom se osvajanje najsajnije medalje na prvenstvu čini sve težim i težim zadatkom.

Photo by: FIBA