Dino Cinac opet u potrazi za novim klubom

Nema mira za karlovačkog centra u Hrvatskoj.

Dino Cinac dugo je tražio ovoga ljeta klub u Hrvatskoj nakon švedske epizode – vezivalo ga se za Zagreb i Zadar, ali stasiti Karlovčanin je na kraju sletio u Jazine prošli tjedan. Ili se tako barem činilo. Za Basketball.hr se Cinac otvorio po tome pitanju te je bez dlake na jeziku rekao zašto je na kraju otpao njegov angažman u Jazinama:

Nakon odlaska iz Zadra trenirao sam u Zagrebu kada su me kontaktirali iz Jazina da im dođem pomoći u njihovoj prvoj godini u Premijer ligi. Ja sam tražio mogućnost ili otvorenog ugovora ili makar ugovora samo za prvi dio sezone da poslije pokušam pronaći inozemni angažman. Telefonski smo se dogovorili, a potom sam se i vratio u Zadar gdje smo načelno usuglasili uvjete koje smo trebali staviti na papir. Odradio sam nekoliko treninga, no nije bilo nikakvih konkretnih poreza uprave vezano za stavke oko kojih smo razgovarali. Nisam htio čekati, pa sam se vratio u Zagreb.

Pitanje je što sad? Sezona je sve bliže i bliže, a kluba još nema na vidiku. Međutim, to ne uzrujava previše Cinca koji u Zagrebu trenira pod budnom paskom trener KK Zagreba, Danijela Jusupa. U svakome slučau, ako se ne pojavi klub do kraja tjedna, Karlovčanin bi trebao staviti na sebe dres Zagreba:

“Za sada je sve još uvijek samo na razini treninga, no dogovaramo mogućnost suradnje ukoliko ne nađem inozemni angažman. Makar da s njima započnem sezonu, da imam otvoreni ugovor i da im pomognem dok mi ne uleti bolja ponuda.”

Sigurni smo da Dino Cinac neće još dugo biti bez kluba te da neće požaliti što se vratio u Hrvatsku.