Debakl Cibone u prvom kolu Fibine Lige Prvaka

cibona-logo-default-vijest1Na otvaranju premijerne sezone FIBA-inog BCL-a Cibona je morala priznati uvjerljiv poraz protiv španjolskog prvoligaša, Tenerifa (57-85).

Izabranici Damira Mulaomerovća  uspjeli su parirati svojim suparnicima jedino u prvoj četvrtini, gdje su zaostajali samo tri poena za košarkašima Tenerifa (17-20). U drugoj četvrtini je Mulaomerović u igru ubacio drugu petorku, koja nije bila ni blizu razine na kojoj je trebala biti za bilo kakvu pomisao na pobjedu u ovom susretu. Španjolci su zahvaljujući razlici u kvaliteti bez problema do predaha napravili dvoznamenkastu razliku (31-44).

U trećoj četvrtini Cibosi su se u potpunosti raspali na terenu, te su Španjolci predviđeni ponajviše Timom Abromaitisem, u jednom trenutku došli čak i do +35 (33-68).  Zadnja četvrtina prošla je u revijalnom tonu, gdje su Cibosi pokušali spasiti što se da spasiti.

Ante Toni Žižić sa 14 koševa i devet skokova i Željko Šakić sa 13 ubačaja bili su najbolji kod Cibone, a Tim Abromaitis sa 17 i Mamadou Niang sa 15 ubačaja kod Iberostara.

Cibonin sljedeći protivnik je Mega Leks, protiv kojega će igrati u Sremskoj Mitrovici, za tjedan dana