Davor Konjević: Želja nam je da što više mladih zavoli košarku te da ostanu što dulje uz nju!

Škrljevo se ponaša u maniri jedinog premijerligaša regije Zapad,

Svima je već odavno poznato da je regija Zapad spala na jednog premijerligaša – KK Škrljevo. Sam klub je svjestan svojega premijerligaškoga statusa i činjenice da je sada on nositelj kvalitete na ovome području. Stoga su čelnici kluba odlučili pokrenuti jednu inicijativu za mlade.

Logika govori za sebe – ako želite gledati Cibonu, Cedevitu i tako dalje uživo, morati ćete doći na utakmice Škrljeva. U klubu su shvatili da imaju priliku pružiti mladima čari premijerligaške košarke te su se odlučili za sljedeći korak (službena obavijest) –  Svim zainteresiranim aktivnim košarkašima / košarkašicama mlađih dobnih kategorija sa područja Primorsko-goranske županije, kao i njihovim trenerima, KK Škrljevo će omogućiti besplatan ulaz na domaće utakmice Premijer lige 2017/18. Morate priznati, zvuči briljantno.

Vice Sep, predsjednik Škrljeva, bez previše razlaganja je objasnio zašto se Škrljevo odlučilo za ovako nešto:

Kao jedini Premijerligaš od Istre do Zadra prema jugu i Zagreba prema sjeveru, KK Škrljevo želi svoje utakmice približiti mladim košarkašima i iz tog razloga ova akcija. Želimo da djeca besplatno prisustvuju utakmicama, da pogledaju ono najbolje što Hrvatska liga pruža, da uživo u svom susjedstvu vide Cedevitu, Cibonu, Zadar, Šibenik, te da nam ujedno pruže ruku u atmosferi i postanu zajedno sa svojom obitelji dio subotnjih košarkaških fešti na Mavrincima.”

Naravno, ni sami igrači nisu ostali imuni na ovakvu inicijativu. Davor Konjević nije mogao sakriti svoje oduševljenje inicijativom kluba:

Odlična inicijativa od strane kluba koju smo mi igrači odmah podržali, svi mladi su pozvani da dođu na Mavrince i gledaju najbolje domaće ekipe i vide kako to uživo izgleda. Želja nam je da što više mladih zavoli košarku i ostane što dulje uz nju. Mislim da će ove sezone imati što vidjeti i da ce moći pogledati dosta igrača koje su dosada viđali samo na televiziji te čak i neke reprezentativce koji su igrali na ovogodišnjem EuroBasketu.”

U svakom slučaju, ovo je hvalevrijedna inicijativa koja pokazuje da Škrljevo misli na košarku u cijelini, a ne samo na vlastite ciljeve.

Photo by: KK Škrljevo