Damir Rajković: U sljedeće tri utakmice možemo osigurati naš primaran cilj!

Zelena lokomotiva unatoč svim zaprekama nastavlja juriti naprijed.

Zadnjih tjedan dana dogodilo se sve i svašta u redovima našeg jedinog premijerligaša, KK Škrljeva. Prvo je sve krenulo s minornim ozljedama (Perković, Stipčić) da bi onda stvari kulminirale u petak padom Briana Williamsa na doping kontroli. Možemo samo pretpostavljati kako se čelnicima Škrljeva sve zacrnilo pred očima, a pogotovo Damiru Rajkoviću koji je tim slijedom događaja ostao bez jednog od stožernih igrača. Utakmica protiv Zagreba se više nije činila tako lakom, ali zeleni kolektiv ju je uspio odraditi rutinski kao da se ništa zadnjih dana nije niti zbilo.

Međutim, jedna pobjeda zasigurno ne može previše utješiti Damira Rajkovića kojemu sada predstoji težak zadatak stvaranja novoga koncepta igre. Više je o tome rekao za Sportcom.hr kojem je u kratkim crtama iznio svoje probleme:

“Njegova suspenzija nam puno remeti planove,  jer je se igra stvarala oko njega. Puno će nas poremetiti jer ćemo morati mijenjati koncept igre. Probat ćemo naći među nama neku novu snagu. Jedino zadovoljstvo u cijeloj priči je što igrači dišu kao jedan, poznaju se dobro, vjeruju si međusobno i to je velika prednost našoj momčad.”

To je proces koji će svakako potrajati jedno vrijeme te pitanje koliko će se to osjetiti na rezultatskom planu. Škrljevu sada predstoji niz utakmica u kojima može potvrditi svoj status premijerligaša već za sljedeću sezonu ako se pita Damira Rajkovića:

“Prvo igramo sa Zabokom u gostima. Imat ćemo vremena za oporavak i za mikrociklus fizičkih priprema. Zabok nam je direktan konkurent za mjesto u play-offu koje priželjkujemo. Nakon toga igramo domaće utakmice sa Jazinama i Kaštelima i u tim utakmicama bi mogli ostvariti naš primarni cilj, a to je sto posto osigurati ostanak u ligi, ako zadržimo ritam nepobjedivosti kod kuće. Te tri utakmice određuju drugi dio sezone. Ako sve bude kako treba, moći ćemo mirno u nastavak.”

Sve dobro zvuči u teoriji, vrijeme je da vidimo kako će sve ovo izgledati u praksi.

Photo by: KK Škrljevo