Damir Rajković: Mislim da će svi prepoznati košarku koju igramo

Nakon prve pobjede na otvaranju Premijer lige, trener Škrljeva Damir Rajković gostovao je jučer na Radio Rijeci kod Korada Vujnovića i podijelio svoje mišljenje o novoj sezoni.

Škrljevo je u subotu sezonu otvorilo protiv Hermes Analitice, a Zeleni su uspjeli doći do slavlja rezultatom 70:59. Rajković je bio zadovoljan viđenim:

Mislim da je bilo bitno upisati bodove, pogotovo što je to prvo kolo. Ovo je prvi put u tri sezone da Škrljevo kreće s pobjedom u sezonu i mislim da je to jedan veliki impuls. Uz tu veliku neizvjesnost kroz samu utakmicu, koja je puno oscilirala rezultatski, uspjeli smo ipak to privesti kraju na upečatljiv način. Šteta što nismo to prelomili ranije, međutim tu su prve utakmice, još se igrači traže, malo je tu nesigurnosti i možda pretjerane želje za dokazivanjem na prvoj domaćoj utakmici. Ali, sve u svemu, bitna su dva boda.

Već puno puta postavljano pitanje je dokuda Škrljevo može ove sezone, a na tu temu njihov trener je odgovorio sljedeće:

Prvenstveno je cilj da osiguramo što ranije ostanak. Ono što se vidjelo kroz ove rostere koje ostale ekipe posjeduju je kvaliteta tri ABA ligaša te Splita koji igra Drugu ABA liga,  dok mislim da ostale ekipe sve imaju realne izglede za neki plasman ili borbu za ostanak. Pogotovo što se nas tiče, možemo pokucati na vrata playoffa tako da je i naš sekundarni cilj da nakon što osiguramo opstanak probamo ući u playoff i barem dohvatiti to osmo mjesto.

Većina klubova muči muku s financijama, no Škrljevo se zasada pokazalo dosta stabilnim po tom pitanju tj. kao da se zna koji su okviri. To je potvrdio i riječki stručnjak:

Kod nas stvari stoje tako da je uvijek posloženo koliko se ima, toliko se proširi. Otkad sam ja ovdje, sve što se dogovori to se i ispoštuje. Ne ide se u neke megalomanske zahvate i mislim da je to ključno danas u sportu – onoliko koliko imaš, čak možda i manje od toga potrošiš. Jednostavno je takva situacija, samo stanje države i njen odnos prema sportu ti jednostavno ne dozvoljava da se možeš širiti bez onoga što imaš. Škrljevo je to prepoznalo i zato ima jednu stabilnost, sigurnost i kvalitetno vodstvo, na tome i plovi sve ove godine.

Naravno, morali su se spomenuti i odlični navijači koje iz kluba svake godine sve više nastoje privući na tribine dvorane na Mavrincima.

Podrška je bila vrhunska i na ovoj utakmici i kroz prošlu sezonu. Mislim da će to biti još više izraženo kad dođu jači i kvalitetniji protivnici, da će dvorana biti puna i da će svi prepoznati košarku koju mi igramo. Mislim da dajemo stvarno sve od sebe i da ćemo na svakoj utakmici biti unutra. Svaka utakmica nosi svoje, nije svaki dan isti, ali mi ćemo ići maksimalno pogotovo što smo rekli da domaći teren mora biti neosvojiva tvrđava gdje mi moramo graditi i uzimati bodove za sigurno mjesto u prvoj ligi – kaže Rajković.

Za kraj, Rajković je prokomentirao činjenicu da Škrljevo prvi puta mora braniti čast naše košarkaške regije kao jasni nositelj kvalitete:

To je sigurno jedna dodatna obaveza i jedan dio gdje mi moramo pomoći drugim klubovima(iz regije) da ih povučemo u Premijer ligu. Mi sada pokrivamo regiju od Zadra, Zagreba pa do Umaga i to je veliko područje gdje mi držimo sada cijelu košarku, a naša je želja da tu budemo i pokažemo se što bolji.