Dame is out

Klupa Orlanda više nikada neće biti ista.

Orlando Magic otpisao je Damjana Rudeža ( i Kalina Lucasa) koji se tako pred sam početak sezone našao na birou zvanom slobodna agencija. Vogelu sigurno nije bilo najlakše otpustiti svojeg miljenika, ali činjenica je da se Damjan Rudež, za razliku od prošle predsezone, nije uspio nametnuti kao tricaški specijalist. Njegova NBA avantura ovdje vjerojatno završava s obzirom da je teško zamisliti stvarnost u kojoj će će mu neki drugi NBA ponuditi mjesto na rosteru. Međutim, Rudež može bit zadovoljan činjenicom da se uspio toliko zadržati u najjačoj ligi na svijetu gdje je imao priliku oblačiti dresove Pacersa, Timberwolvesa te Magica.

Pitanje je sada hoće li se Rudež vratiti u Europu ili će možda ostati u Americi gdje može vrebati svoju priliku iz G-lige.

Svoju zadnju sezonu će pamtiti po tome da je odigrao samo 44 utakmice u kojima je bio na prosjeku od samo 1,9 koša. No, mi nećemo pamtiti njegovo vrijeme u NBA-u po tome nego po njegovom vremenu u Pacersima gdje je bio prava iskra s klupe. Zaslužio si svoju NBA mirovinu.