Crvena Zvezda pomela Cedevitu i došla do naslova ABA lige

Cedevita jednostavno nije imala šanse u finalu ABA lige – Crvena Zvezda bila je prejak suparnik te je s 3-0 u seriji došla do obrane titule i nastupa u Euroligi. Nakon dva poraza u Beogradu, Cedevita je treći poraz doživjela i u zagrebačkom Domu Sportova.

Crvena Zvezda furiozno je ušla u susret s 8-0 serijom, no dobrim šutom za tri Cedevita se vraća te dolazi na 14:14 u 8.minuti. Ipak, nakon prve četvrtine bilo je 22:18 za goste. No, druga dionica donosi nam dobro izdanje Cedevite koja je preuzela inicijativu u susretu koja s tri trice zaredom u 14. minuti ima vodstvo 31:28. No nažalost kako se poluvrijeme primaknulo, Zvezda polako okreće stvari na svoju stranu te vodi 43:39 prije odlaska na odmor. A nakon odmora nije se nastavilo dobro za ekipu Veljka Mršića. Beogradski tim je na krilima svojih Amerikanaca Jenkinsa i Thompsona prelomio ogled te otišao na dvoznamenkastu razliku koju Cedevita opet nije mogla uhvatiti, a dodatan udarac u te ambicije predstavila je ozljeda Rashada Jamesa. Pred odlazak u zadnju četvrtinu bilo je velikih 65:48 za Crvenu Zvezdu koje je obavila rutinski posao do kraja te došla do pobjede 77:61 koja je mogla označiti početak slavlja i novu krunu ABA lige za srpski tim.

Za Cedevitu je najbolji strijelac i jedini dvoznamenkasti bio Toni Katić koji je zabio 12 poena, dok je goste do slavlja vodio Deon Thompson s 14 poena. Crvenoj Zvezdi ovo je treći naslov u ABA ligi, dok je Cedeviti ovo četvrto finale i četvrti poraz.