Cibona treća na turniru u Istanbulu

Hrvatski doprvak uspio je uhvatiti jednu pobjedu u Istanbulu.

Hrvatski premijerligaš zadnjih je dana boravio u Istanbulu gdje je nastupao na Lake Cupu gdje su mu društvo radili BBSK Istanbul, MZT te D.I. Büyükçekmece. Ždrijeb je odredio da se Cibona u polufinalu nađe s BSK Istabulom koji se ipak nakon četiri četvrtine pokazao kao jačim suparnikom te je zasluženo uzeo pobjedu rezultatom 87-77. Neraspoložena Cibona nije mogla parirati turskome sastavu koji je bez veće potrošnje uzeo pobjedu. Međutim, par svijetlih točaka je bilo u porazu. Na djelu smo mogli vidjeti Lagstona Halla koji je susret završio s čak 15 asistencija, dok se drugi Amerikanac u redovima Cibone iskazao u rubrici koševa – Cleveland je susret završio s 28 koševa. 

U susretu za treće mjesto ih je čekao makedonski predstavnik, MZT. Ovoga puta je Cibona bila na potrebnoj razini te je uzela pobjedu rezultatom 98-89. Prvo poluvrijeme je bilo vrlo izjednačeno, ali zato je drugo poluvrijeme pripalo Ciboni koja je samo trebala povećati razinu svoje agresije na obje strane terena. Imali su Vukovi velikih +11 pred zadnju četvrtinu (75-64), ali MZT iz ničega kreira seriju 15-6 te tako vraća susret u napete vode. Međutim, sastav Slobodana Subotića nije dopustio potpuni preokret te je u zadnjim minutama uspio privesti susret u svoju korist. Ovoga puta se istaknuo Ivan Novačić koji je susret završio s 21 košem.

Strateg Cibone nije u potpunosti zadovoljan prikazanim, ali zna što i kakako popraviti u igri svoje momčadi:

Odigrali smo dvije vrlo jake utakmice, s turskim prvoligašem i momčadi s kojom ćemo se susresti u ABA ligi. Na pola sam zadovoljan, moglo je to biti još bolje. Očito je da nas je i umor stigao jer smo naporno radili, ali to nije opravdanje. Moramo ići naprijed. Ima nekih stvari koje moramo popraviti, no imamo još vremena. Vraćamo se u Zagreb i radit ćemo na tim detaljima koje želimo popraviti.”

Vidjet ćemo hoće li Cibona naučiti na svojim greškama.

Photo by: KK Cibona