Cibona pobjedom zaključila prvo kolo Premijer lige

Svi znate tko je pobijedio.

Cibona je bila blizu toga da sve prospe u zadnjoj četvrtini protiv Jazina, ali izabranici Slobodana Subotića uspjeli su otići doma s pobjedničkim rezultatom, 66-71. A nije izgledalo uopće dramatično u prvoj četvrtini – Vukovi su već u prvoj četvrtini nošeni Ćorićem i Bilinovcem došli do dvoznamenkaste prednosti (14-24).  Cibosi su drugu četvrtinu započeli pomlađeni (Mandić, Uljarević), ali ni to nije previše pomoglo Jazinama koje se nikako nisu mogle vratiti u egal. To im se osvetilo pred kraj poluvremena kada Cibona radi seriju 14-3 te bježi na zastrašujućih +20 (28-48).

Drugo poluvrijeme nam je ponudila drugačiju sliku – Cibona se opustila što su Jazine predvođene Butorcem iskoristile za vraćanje nade navijačima u dvorani. Treća četvrtina tako je pripala Jazinama (23-12;51-60). Očekivalo se od Cibone da će stvari vratiti u normalu u zadnjoj četvrtini, ali to se nije dogodilo što je rezultiralo čime drugim nego napetom završnicom u kojoj su se Jazine primakle na samo tri koša zaostatka (63-66). Vukovi tada napokon shvaćaju da im je voda došla do grla te u zadnje dvije minute koševima Ćorića i Bilinovca bježe na nedostižnih +7, 64-71. Čast da košem zatvori utakmicu pripala je Dini Butorcu.

Danas je briljirao Andrija Ćorić koji je završio susret s 19 koševa, dok je odličan bio i Josip Bilinovac s 16 koševa. Kod Jazina su se najviše istknula pojačanja – Zrnić je ubacio 22 koša, dok je Dino Butorac ubacio 19 koševa.

Cijelu statistiku možete pogledati ovdje.

Pregled prvog kola možete prolistati ovdje.