Cibona osvojila pripremni turnir u Mostaru, Splitu drugo mjesto na turniru u Maleziji

Cibona je bez previše muke došla do trofeja Marijofil Džidić u Mostaru, dok je iza Splita zanimljiva avantura u Maleziji.

U polufinalu mostarskog turnira Cibona se lagano obračunala sa slovenskom Rogaškom – slavili su s 67:46. U finalu turnira Cibose je dočekao domaći Zrinjski, a ni s njim zagrebački klub nije imao prevelikih problema jer su bili bolji s +16, 85:69 glasilo je na kraju utakmice na semaforu. Američko pojačanje Melvin Cleveland bio je najbolji igrač Vukova u oba susreta u kojima je ukupno ubacio 36 poena.

Ovo je bila odlična provjera za nas. Odigrali smo dvije jako tvrde utakmice, pogotovo ova druga protiv domaćina turnira. Zadovoljan sam kako su dečki odigrali. Bilo je to maksimalno profesionalno. Napravili su sve što sam od njih tražio što pokazuje i rezultat – izjavio je trener Slobodan Subotić za klupsku stranicu Cibone nakon pobjede na turniru.

Split je ovoga tjedna nastupao na pripremnom turniru u Maleziji. Otvorili su ga 77:51 pobjedom protiv kineskog Guangzhoa, da bi onda uslijedio tijesni 90:89 poraz od tajvanskog ligaša Fubona. Zatim je uslijedio okršaj s domaćim klubom, Matrixom, kojeg su Žuti uspjeli svladati sa 102:93 i tako prošli u polufinale. U njemu su za protivnika imali južnokorejski LG Sakers, a u napetoj završnici tricom Filipa Najeva dobivaju susret s 79:76. Na koncu, u finalu ih je čekala ekipa Beijing Fly Dragonsa, koja u svojim redovima ima bivšu NBA zvijezdu Stephona Marburyja. Protiv njih Splićani nisu mogli te su upisali poraz 80:73 i tako zauzela drugo mjesto na turniru. U dobrom svjetlu u Maleziji predstavila su se ovoljetna pojačanja Splićana, Mike Scott i Pavle Marčinković, a na standarnoj razini je bio i Henrik Širko.

Photo by: KK Cibona