Cibona lakoćom do četvrtfinala FIBA Europe Cupa

Cibona je u Zagrebu u uzvratnoj utakmici osmine finala Europe Cupa dočekala Stelmet Zielonu Goru. Nakon pobjede 81:69, Cibona nije imala problema sačuvati stečeni kapital, dapače povećavala ga je novim uvjerljivim slavljem rezultatom 102:83.

Cibona je ušla u susret s vodstvom 8:2, ali gosti brzo uzvraćaju s 12-0 serijom te prednost od 6 koševa sele na svoju stranu. Vukovi su opasnost od odlaska Poljaka na dvoznamenkastu prednost brzo otklonili svojom serijom od 10 uzastopnih poena te nakon prve četvrtine imaju minimalnu prednost. Kroz drugu četvrtinu Cibosi su mirno održavali svoju prednost te nisu dali svojim protivnicima ni da pomisle na mogući prolazak dalje, a uoči predaha bilo je 43:37.

A nakon samog odmora Cibona je izašla na parket odlučna riješiti svaku dvojbu u ovome dvoboju što joj i uspijeva. Otvorili su uraganski drugi dio s 16-6 te na krilima odličnih Luke Žorića i Nebojše Joksimovića otišli na dvoznamenkastu prednost koja je bila neuhvatljiva za Stelmet. Na kraju treće četvrtine bilo je čak +26 za zagrebačku ekipu pa je zadnja dionica bilo lagano odrađivanje posla i potvrda pobjede te prolaska u četvrtinu finala ovog natjecanja.

Scottie Reynolds bio je prvo ime domaćina s 19 poena i 4 asistencija dok je Nebojša Joksimović dodao 14 poena. Zielonu Goru predvodio je Armani Moore s 22 poena. Cibonu u četvrtfinalu vjerojatno čeka francuski Elan Chalon kojeg vjerojatno čeka lagan posao u uzvratu protiv mađarskog Egisa nakon slavlja u prvom ogledu 99:78