Cibona i Cedevita spremne dočekuju Superkup ABA lige

Naši najbolji klubovi spremni dočekuju Superkup ABA lige u Baru.

Cibona i Cedevita danas su krenuli put Bara gdje će se održati Superkup ABA lige (20.9-23.9). Tamo će ih dočekati još Partizan, Budućnost VOLI, FMP, Mornar, Igokea te Mega Bemax. Cibona u četvrtfinalu dolazi na noge Budućnosti VOLI (srijeda, 19:00) koja je ovoga ljeta prošla veliki remont te će biti zanimljivo vidjeti što je točno Džikić napravio s crnogorskim prvakom. Cedevita će odmjeriti snage s srpskim FMP-om te u susret ulazi kao favorit (srijeda, 14:30)

Vukovi su pred odlazak u Bar odradili generalnu probu s KK Dubrovnikom koji su očekivano dobili s 86-57. Slobodan Subotić nije se previše opterećivao ovom utakmicom s obzirom da je ona više bila šlag na tortu proslave 70. godina postojanja dubrovačkoga kluba, ali je zato imao što za poručiti o odlasku u Bar:

Dobro će nam doći ove utakmice na Super kupu kako bismo upoznali bolje ekipe, odnosno vidjeli gdje smo i što moramo popraviti do prve utakmice s Megom. Naša slabost je što neće Žorić biti sa nama, ali očekujemo da će nam se od drugog tjedna priključiti. Imat će sedam dana za upoznavanje i uigravanje s momčadi.”

S druge strane, Jurij Zdovc neće biti na klupi Cedevite u četvrtfinalu zato jer će u to vrijeme biti u Ateni na oproštaju Dušana Ivkovića. I to vam govori o važnosti ovoga natjecanja. No, natrag na Cedevitu. Zdovc zna dobro tko ih čeka u četvrtfinalu te od svoje momčadi očekuje da se postavi kao favorit na terenu:

“FMP je jedna mlada i poletna ekipa s par iskusnih igrača. To je u biti ekipa po mjeri za prvu utakmicu. Nikoga se ne bojimo i svakoga poštujemo. Zna se tko je i što je Cedevita i tu uopće nema plana B, tu utakmicu treba dobiti”

Džanan Musa se nadovezao na svojega trenera te je istaknuo da ovaj turnir treba shvatiti ozbiljno:

Mislim da će to biti jako dobar turnir. Isključujući Zvezdu, igra osam ekipa koje su najbolje u ABA ligi i mislim da to nije nimalo bezazlen turnir. Mi se nadamo da smo mi tu glavni favoriti jer imamo najbolji sastav i kad odemo tamo mislim da trebamo tako izaći na teren.”

Ukratko: sve je spremno za Superkup!

Cijeli raspored možete pročitati ovdje.