Četiri nove igračice u Kvarneru

žkk-kvarnerPoslije problematične sezone koja je uzrokovala ispadanjem iz A-1 lige, ŽKK Kvarner ove godine će zaigrati u drugom razredu hrvatskih košarkašica. Naravno, nakon brojnih odlazaka trebalo je dovesti i nove snage koje će popuniti roster, a sada smo saznali i četiri imena.

Nika Sarjanović ( 1996.g, krilo) igračica je koja u Rijeku stiže iz Trešnjevke 2009 Zagreb gdje je većinu vremena igrala za juniorski tim, dok je u seniorskom bila samo na početku sezone, točnije u 4 utakmice A-1 lige. Dvije sezone prije provela je igrajući za Novi Zagreb gdje je bila ponajbolji igrač ekipe – bilježila je 7.9 poena i 8.6 skokova u sezoni 2014/15, a osvojila je s tom momčadi kup i prvenstvo Hrvatske. Bila je članom U-16 i U-18 selekcija Hrvatske.

Drugo pojačanje je krilo Valentina Galušić koja dolazi iz redova prvakinja BiH, ŽKK Play Off Sarajevo. 20- godišnja igračica prošle je sezone imala 7.2  poena i 1 ukradenu loptu po utakmici u prvenstvu uz odlične šuterske brojke ( 41 % ukupnog šuta i 44 % šuta za tri). Ima državljanstvo Hrvatske i BiH, ali je ipak nastupala za U-18 ekipu BiH.

Klub je doveo i jednu povratnicu u Rijeku, 18-godišnju krilnu igračicu Martinu Marošević. Prošle sezone je preselila u Zadar, ali tamo je nastupila tek u 4 utakmice. U karijeri je osim Zadra i Kvarnera, gdje je u 10 utakmica u prosjeku zabijala 2.9 poena, igrala još i u Novom Zagrebu.

Još jedna igračica rođena 1998. godine je Valentina Feranda. Ona je započela svoju karijeru u ŽK Bakar, te joj ovo biti prva ozbiljnija sezona u seniorskoj košarci.

Sretno curama i nadamo da se da će s klubom imati uspješnu godinu.

Photo: youtube.com