Cedevitina ofenziva (Drugi dio )

logo KK Cedevita

Cedevita je ovo ljeto ozbiljno shvatila te je pokazala da će biti ozbiljan igrač u Eurokupu ove sezone. Nakon pravnih zavrzlama oko igranja hrvatske lige koje još traju, Cedevita je povukla vrlo dobre poteze na transfer marketu.

Prvo su doveli sina NBA legende Johna Stocktona, mladoga Davida Stocktona (190cm, PG, 1991 god.), koji je prošlu sezonu proveo u razvojnoj ligi igrajući za Reno Bighornse gdje je bilježio odlične brojke od 17,9 poena, 9,23 dodavanja  , 4,1 skok i 2,5 krađa po utakmici za prosječno 30,5 minuta po utakmici. Ujedno ima i meku ruku te je tricu gađao odličnih 37,5 posto. Stockton ima u svom životopisu i 3 NBA utakmice odigrane za Sacramento Kingse. Ako Stockton nastavi s takvim igrama ne sumnjamo da će u Cedeviti trljati zadovoljno rukama.

Najveće ime koje su doveli ovoga ljeta je nesumnjivo Scotty Hopson (200 cm, SF, 1989 god.). Ovo nisko krilo dolazi nakon uspješne sezone iz Kine gdje je zabijao 22,1 koš  po utakmici i imao 5,1 skok po utakmici. Naravno, možda kineska liga nije pravo mjerilo za gledati statistiku, ali Scotty Hopson  te brojeve podupire sa svojim prijašnjim sezonama. 2011. ova NCAA zvijezda nije bila izabrana na draftu te odlazi tražiti svoju sreću u Europi igrajući za grčki Kollossos i izraelski Hapoel Ellat.

U sezoni 2013/2014 Scotty Hopson napokon počinje pokazivati svoj talent u Efesu i u 11 euroligaških utakmica bilježi 15,5 poena po utakmici, 4,2 skoka i 1,1 asistenciju. Te izvedbe mu zarađuju ugovor u NBA-u  te u ožujku 2014 potpisuje za Cleveland, u kojem se nije naigrao te ga oni šalju u svoju filijalu u razvojnoj ligi. U sljedećoj sezoni Hopson ruši rekord NBADL u poenima u jednoj utakmici zabivši nevjerojatnih 52 koša na utakmici protiv Reno Bighornsa. Prije odlaska u Kinu igrao je još za Laboral Kutxu. Matej Mamić se uistinu potrudio da dovede ovoga Amerikanca od kojega očekujemo puno ove sezone.