Cedevita ušla u polufinale Superkupa

Cedevita je uspjela srušiti FMP za prolaz u polufinale Superkupa ABA lige.

Vitamini predvođeni Slavenm Rimcem imali su problema jedino u prvoj četvrtini koja je pripala FMP-u (20-22). Međutim, u drugoj četvrtini je Cedevita ušla u egal s srpskim predstavnikom te je pred kraj dionice uspjela napraviti seriju 9-0 kojom si je osigurala vodstvo od osam koševa pred veliki odmor (41-33). U drugome poluvreenu FMP se borio, ali nikako nije uspijevao vratiti izgubljeno vodstvo. Cedevita s druge strane nikako nije uspijevala zaključiti utakmicu te je bilo jasno vidljivo da se izabranici Slavena Rimca još uigravaju, a i uigravati će se još neko vrijeme s obzirom da se na raspologaanje još nisu stavili Chris Johnson i Ivan Ramljak, dvije važne karike momčadi.

Natrag na utakmicu. U zadnjoj četvrtini se činilo da bi FMP predvođen Čovićem mogao zapapriti hrvatskome prvaku, ali u trenucima kada je bilo potrebno zabiti koš i unijeti nervou u redove Cedevite, FMP je ostao kratak. Naravno, Cedevita je to kaznila te je u zadnjih pet minuta uspjela odjuriti na konačnih +18, 86-68. Međutim, pobjeda ostavlja gorak ukos zbog ozljede Willa Cherrya koji je pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje za Cedevitu. Naravo, ako ga ova ozljeda ne izbaci potpuno iz kolosijeka sada.

Odličan je bio Džanan Musa sa 16 koševa, dok je Demetris Nichols u pobjedu ugradio 15 koševa. Kod FMP-a je najbolji bio Filip Čović s 21 košem. Cedevita sada spremno čeka pobjednika iz dvoboja Igokee i Mege Bemax.

Cedevita – FMP 86-68 (20-22, 21-11, 16-15, 29-20)