Cedevita u finalu Superkupa ABA lige!

Mega je došla opasno blizu, ali nije uspjela ukrasti pobjedu u zadnjim minutama susreta.

Vitamini nisu ušli u utakmicu kako trebaju – Mega ih je nadigrala u svim segmentima igre te je zasluženo vodila (7-20) sredinom prve četvrtine. Nasreću, Zdovc se malo zaderao na svoje igrače te je Cedevita napokon uključila svoje motore za seriju 18-5 (25-25). U drugoj četvrtini nastavila je Cedevita mljeti te je došla do velikih +14 pred odlazak u svlačionice (59-45). Treća četvrtina bila je kopija druge te se činilo da je Cedevita riješila utakmicu (83-67).

Na našu veliku žalost, pogriješili smo. Cedevita je prestala igrati dok je s druge strane Mega bacila sve karte u napad što joj se ubrzo isplatilo zato jer je došla na samo pet koševa razlike pet minuta prije kraja (88-83). Prednost se nastavila topiti te nije dugo trebalo čekati da Mega nakon dugo vremena uđe u egal (92-91), ali tada Musa ubacuje svoja bacanja dok ih Lazić promašuje što se pokazalo ključnim zato jer Mega nije poslje toga dobila novu priliku za povratak u egal.

Naravno, nakon ovakve utakmice teško je bilo očekivati zadovoljstvo na licu Jurija Zdovca:

Jednostavno smo katastrofalno već ušli u utakmicu pa je klupa to izvukla. Odigrali smo korektno treću četvrtinu, ali umjesto da privedemo utakmicu kraju, dali smo im uvijek taj drugi napad. Odradili smo dobro obranu, samo je trebalo uzeti loptu i tu smo uvijek zakasnili. Oni su bili agresivni. Imali su 19 napadačkih skokova. To je timska odgovornost i tu smo definitivno zakazali. Što je najgore, ništa se novo nije desilo. Sve to ja ponavljam, pričam i počeo sam pričati već u prvom poluvremenu. Uzeo sam par timeoutova samo na tu temu. Meni rezultat tu nije u prvom planu. Moraš dobiti, normalno, ali ne smijemo dozvoliti takvu igru. Imali smo malo problema s ozljedama. Karlo je out i u toj nekoj rotaciji on je jako bitan u skoku. Nichols je imao probleme s prekršajima, Stipanović je imao probleme s prekršajima, ali sigurno da sam od nekih igrača očekivao malo više”

Najbolji igrač Cedevite je bio Demetris Nichols s 17 koševa, dok je Megu predvodio Fundić s 18 koševa.

Photo by: ABA league.com