Cedevita se oprostila od Eurokupa pobjedom nad Unicajom

I prije zadnjeg kola Top 16 faze Eurokupa bilo je jasno da Cedevita ne može proći u četvrtfinale Eurokupa, no Vitamini su si priredili dostojan oproštaj pobijedivši u Zagrebu španjolsku Unicaju.

Kako je Unicaja već prije osigurala nastavak natjecanja, logično je da smo gledali opušteniji start utakmice, no Španjolci su ipak došli do minimalne prednosti nakon prvih deset minuta. Na odmor nešto efikasnijom igrom Cedevita odlazi s vodstvom 42:41. Zatim Zagrepčani odlično otvaraju drugo poluvrijeme te kažnjavaju promašaje Unicaje s time da odlaze na dvoznamenkastu prednost. No,  gostujuća momčad opet uspijeva učiniti utakmicu zanimljivom tako da smanjuje razliku na -4 uoči posljednje dionice. Cedevita je imala mirnoću pri kraju: uspjeli su održati prednost kroz zadnje minute, a Marko Tomas je pogodio ključnu dvicu te je na koncu njegov tim slavio 74:71.

Marko Arapović bio je prvo ime Cedevite s 14 poena i 5 skokova, dok mu je odlična pomoć bio Džanan Musa s 12 poena, 7 skokova i 2 ukradene lopte. Dejan Musli imao je 18 poena i 7 skokova za Unicaju.