Cedevita riješila Krku, Zabok završio s pripremama u Sloveniji i svladao Zagreb

Cedevita se poigrala sa slovenskim predstavnikom, a Zabok upisao dvije pobjede.

Hrvatski prvak razmontirao je Krku rezulatom 88-63. Već u prvoj četvrtini je sve bilo jasno – 20-6 vodila je Cedevita te je bilo samo pitanje razlike do kraja susreta. Cedevitin sastav je čak i bez nekoliko udarnih vedeti (Johnson, Ukić, Ramljak, Krušlin) pokazala da od ove sezone može puno toga očekivati. Na poluvremenu je već bilo +18 (43-25) što je učinilo drugo poluvrijeme dosta nezanimljivim što se tiče rezultata. Najbolji strijelac je opet bio Nichols s 20 koševa, dok je odličan bio i Stipanović sa 16 ubačaja.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi, Zdovc nije bio najzadovoljniji prikazanim:

Malo je bilo mrtvo. Vidio sam u poluvremenu prema tome kako su se igrači zagrijali da su mislili da je utakmica gotova. Onda smo nekako pali, dozvolili smo suparniku da se razleti i bilo je malo nervoze. Barem s moje strane zbog toga što imamo dosta novih stvari da treniramo i opet, kao i zadnji put, imamo dosta materijala. Neki igrači su bili na nivou, neki nisu bili. Ne podcjenjujem suparnika, ali ipak moramo znati da Krka nije na našem nivou.”

Zabok je prošlog tjedna bio na pripremama u slovenskom Podčetrteku i ubilježio po pobjedu i poraz. Bolji od Zaboka bili su igrači Tajfuna iz Šentjura s uvjerljvih 75:58, usprkos 21 poenu Antonija Vlaića koji je većinu(13) ubačaja zabio na samom startu susreta. No, onda je uslijedilo slavlje za Zabok – stradalo je Celje s 78:58, a igrače Ivana Perinčića predvodio je ponovno Vlaić sa 17 poena.

Volim igrati pripremne utakmice sa slovenskim momčadima iz razloga što Slovenci imaju puno veću agresivnost na vanjskim pozicijama, u odnosu na naše momčadi, što je izuzetno dobro za pripremne utakmice. Pred obje utakmice imali smo teške treninge ujutro.  Isprobali smo razne postave i svi igrači su dobili priliku. Bilo je dobrih i loših perioda, no uočili smo nedostatke koje trebamo popraviti, prvenstveno u obrani, na kojoj ćemo puno raditi u narednom periodu – rekao je trener zagorske momčadi nakon ogleda u Sloveniji.

Pri povratku kući Zabok je odigrao novu utakmicu protiv kolega iz Premijer lige – Zagreba i slavio drugi put zaredom. U napetom susretu Zabočani su odnijeli pobjedu u Trnskom s 95:90, a predvodili su ih Jeremy Bynum i Patrik Jambrović s 18 poena. Za Zagreb je fantastičnu utakmicu zabio Martin Junaković(37 poena), ali nije pomoglo. U sastavu Mrava našla su neka nova poznata imena kao što su Karlovčanin Dino Cinac te Rovinjanin Sandro Kordiš, a hoće li i njih dvoje nositi dres Zagreba sljedeće sezone trebali bi saznati ubrzo.

Photo by: KK Zabok