Cedevita do prve pobjede u Eurokupu

logo-kk-cedevitaU trećom kolu Eurokupa do pobjede je konačno došao i naš jedini predstavnik u tom natjecanju Cedevita. Na gostovanju kod makedonskog MZT-a zagrebačka ekipa uspjela je slaviti rezultatom 89:85.

MZT je na početku stvorio malu prednost, no zahvaljujući ponajviše raspoloženom novom playu ekipe, Pierreu Jacksonu, Cedevita se drži te s rezultatom 26:26 ulazi u drugu četvrtinu. Cedevita tada na samom početku četvrtine ulazi u napadačku krizu što omogućava timu iz Skopja da se odvoji na dvoznamenkastu prednost. Ipak, serijom 10-2 Vitamini smanjuju na mirnijih -6 uoči predaha.

U nastavku je opet Jackson taj koji gura Cedevitu naprijed. Omaleni razigravač radio je sve na terenu te je bio glavni razlog što je Cedevita ušla u izjednačenu završnicu. A sada je u zadnjoj četvrtini nakon problema u prošlim utakmicama konačno i iskoristila svoju šansu. Filip Krušlin dvjema tricama odveo je Cedevitu na plus četiri 4 minuta prije kraja, a ta prednost očuvana je do posljednjeg zvuka sirene preciznim slobodnim bacanjima igrača hrvatskog prvaka.

Pierre Jackson je zabilježio fantastične brojke od 29 poena, 6 skokova i 7 asista, dok su Krušlin i Arapović pridonijeli slavlju momčadi s 14 i 13  poena. Daniel Clark bio je najbolji kod domaćina s 23 poena.

U još jednoj napetoj utakmici u Cedevitinoj skupini Nižnji Novogorod slavio je protiv Lietkabelisa 75:72, a sljedeće kolo Eurokupa Cedevita će odmarati te joj je sljedeća utakmica protiv Novgoroda na rasporedu tek za dva tjedna.

MZT – Cedevita 85-89 (26-26, 20-14, 21-22, 18-27)

MZT: Clark 23, Cvetkovski 7, Thames 18, Sinovec 4, Mekikj 3, Lučić 5, Mladenovski, Scott 15, Mileski , Lalić 10

Cedevita: James 4, Krušlin 14, Katić 6, Babić 4, Musa 6, Bilan 8, Buljević , Begić 5, Arapović 13, Jackson 29