Cedevita posustala u drugom poluvremenu protiv Crvene Zvezde

Cedevita je gostovala u Beogradu u prvoj utakmici finalne serije ABA lige te izgubila 81:66.

Cedevita je krenula odlično u utakmicu te na krilima Mire Bilana nakon samo 7 minuta došla do vodstva 19:6. Rezultat najbolje pokazuje koliko je Cedevita bila dominantna u oba smjera te nije dopustila domaćinima da razvije svoju igru. Dolazi brzo zagrebačka ekipa i do još većeg vodstva: na 23:8 i 26:11 što je uvuklo nemir u redove domaćine koji ipak smanjuju rezultat do kraja četvrtine. S 27:16 Cedevita ulazi u drugu dionicu. No tamo Vitamini kao da nisu znali što ih je snašlo. Otvorili su dionicu s dvicom, no onda im je potpuno stao šut te je samo Zvezda postojala na terenu. Nevjerojatnom 17-3 serijom dolaze do potpunog preokreta i najednom vode 3 razlike, da bi nastavili svoju ofenzivnu eksploziju te došli i do 45:37. Ipak mini serijom 7-0 Zagrepčani smanjuju na -1 uoči predaha.

Ali drugi dio nije donio dobre vijesti za ekipu koju je umjesto suspendiranog Veljka Mršića vodio Gianmarco Pozzecco. Na samom startu treće četvrtine Vitamini su se držali, ali uskoro Beograđani predvođeni duom Jenkins-Kuzmić počinju odmicati te do 25.minute dolaze i do dvoznamenkaste prednosti. Cedevita, za razliku od Zvezde na startu, nije imala više energije za preokret te se od te točke više nije mogla vratiti u susret. Domaći su s 66:54 otišli u zadnju dionicu, hrvatski prvak se uspio jednom približiti na -7, no ostatak je jednostavno bio rutinski posao za momčad Dejana Radonjića koja je tako povela 1-0 u seriji na tri pobjede.

Marko Tomas predvodio je svoju ekipu u porazu s 14 poena, dok je Miro Bilan dodao 12 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Charles Jenkins bio je najbolji kod Crvene Zvezde s 20 poena i 5 asista.

Priliku za izjednačenje u seriji Cedevita ima već sutra u 18:30 kada je na rasporedu druga utakmica serije.

Photo by: KK Cedevita