Cedevita bez milosti za Kvarner u četvrtfinalu kupa

U Šibeniku je započeo Kup Krešimira Ćosića, a prvi na teren izašli su košarkaši Kvarnera i Cedevite. Riječka momčad nažalost muku muči u domaćem prvenstvu gdje je na začelju, a čim je izvučena Cedevita u četvrtfinalu bilo je jasno da većina pažnje treba biti skrenuta na sljedeće ligaške susrete jer se protiv kompletne zagrebačke momčadi nema puno tražiti. To se i pokazalo točnim jer je Cedevita projurila Baldekinom i svladala Kvarner s 98:76. 

Cedevita je otvorila utakmicu na dominantan način te pokazala kako će ovaj ogled biti samo odrađivanje posla za njih. Poveli su 13-3 na krilima Boatrighta i Jamesa nakon manje od 4 minute. Nakon te odlične početne serije Vitamina, Franko Kalpić i Andrej Štimac uspjeli su uzvraćati Cedeviti svojim pogocima, no dalje od -12 za Kvarner nakon prvih 10 minuta nije išlo. Promašaji i tehničke pogreške samo su se redale za Kvarner u drugoj dionici, dok je to  Cedevita odlično koristila i podebljavala vodstvo. Riječani su uspjeli povezati najviše 5 poena zaredom, a napad zagrebačke momčadi jednostavno nije imao sažaljenja prema njima. Sve to dovelo nas je do velikog, +20 vodstva Cedevite odnosno 52:32 glasio je rezultat u korist branitelja naslova kupa na predahu.

Ali igrači Marijana Mancea ipak raspoloženiji ulaze u nastavak utakmice. Štimac i Mauro Veljačić su započeli, a Mate Vucić je završio 15-8 seriju Kvarnera kojom su se približili protivnicima na -13. Cedevita se brzo morala uozbiljiti ne bi li se Riječani opasnije približili, a to su na žalost Kvarnera i učinili. Napravili su odmah seriju 7-0 i vratili se na +20, a iako je Kvarner još jednom došao i na -12, ostatak utakmice prošao je u revijalnom tonu. U zadnju dionicu otišlo se s 70:55 , a igrači Kvarnera uspijevali su držati ritam tek prve dvije minute te četvrtine. Nakon toga Cedevita je jednostavno prohujala ostatkom ovog dvoboja te je postalo jasno da bilo kakav preokret za Kvarneraše više nije moguć. 

Andrej Štimac bio je prvi strijelac Kvarnera s 16 poena čemu je dodao i 7 skokova, dok je standardan all-round učinak imao Mauro Veljačić koji je susret završio s 14 poena,6 skokova i 5 asistencija. Dvoznamenkast je bio još Franko Kalpić (10 ubačaja). Cedevitu je pak predvodio Miro Bilan s 19 poena i 8 skokova, dok je Džanan Musa imao 18 poena i 4 skoka.

Drugi susret četvrtfinala između Zagreba i Jolly JBS-a igra se danas od 20 sati, dok su sutra na rasporedu susreti Šibenika i Cibone te Splita i Zadra.

Kvarner 2010-Cedevita 76:98(17:29, 15:23, 23:18, 21:28)

Kvarner 2010: Veljačić 14, Vucić 6, Kučan 6, Štimac 16, Butorac 7, Barnjak 2, Antunović 2, Miličević 2, Kalpić 10, Cvitković 0, Pešut 3, Vujičević 4.

Cedevita: Krušlin 11, Boatright 13, Bilan 19, Arapović 14, James 14, Katić 0, Žganec 7, Musa 18, Rogić 2, Tomas -, Shurna 0. 

Photo by:HKS