Brogdon rookie godine, Šarić ostao bez nagrade

Rookie Milwaukee Bucksa Malcolm Brogdon proglašen je za najboljeg rookieja netom završene NBA sezone pa tako naš Dario Šarić, član Philadelphia 76ersa, nije uspio postati prvi Hrvat i tek drugi Europljanin s tim prestižnim priznanjem.

Šarić je osim u Brogdonu imao konkurenciju i u suigraču Joelu Embiidu, no zbog ozljede Kamerunca u drugom dijelu sezone utrka se svela na dva konja. Iako su Šarićeve sveukupne brojke bile najbolje(12.8 poena i 6.3 skoka, najviše double-double učinaka među novacima), a pogotovo je izniman bio u drugom dijelu sezone kad je dva puta bio rookie mjeseca, čini se da je konstantnost Brogdona i njegova efikasnost s klupe(10.2 poena, 4.2 asistencije uz 46% šuta) te doprinos Bucksima kao playoff ekipi prevagnuo. Nijanse su odlučivale u svakom slučaju, no gubitak nagrade ne smije obeshrabiti našeg Šišija već se samo nadamo da će mu to biti poticaj za novu sezonu u kojoj njegovu Philadelphiju čekaju novi izazovi i velika očekivanja.

Šarića ipak nije ništa moglo izbaciti iz All-rookie prve petorke pa je jednoglasnim uvrštavanjem u nju postao prvi hrvatski igrač koji je u top 5 novaka lige. Evo kompletnih petorki:

Prva rookie ekipa: Malcolm Brogdon, Joel Embiid, Dario Šarić, Buddy Hield, Willy Hermangomzez.

Druga rookie ekipa: Jamal Murray, Jaylen Brown, Marquese Chriss, Brandon Ingram, Yogi Ferrell.

Photo by: youtube.com