Braslav Turić i Veljko Mršić treneri godine u Hrvatskoj

Na nedavno održanom tradicionalnom trenerskom seminaru u Vodicamaje struka već po običaju birala najbolje trenere. Ove godine je nagradu u konkurenciji trenera ženskih klubova pokupio Braslav Turić, dok je u konkurenciji muških klubova nagradu uzeo Veljko Mršić.

Braslav Turić je ove sezone vodio Medveščak te je bez problema došao do titule ženske A-1 lige, isto kao što je i do nagrade za trenera godine došao bez problema (50 glasova, uvjerljiva većina). Ovo mu je već četvrto takvo priznanje te mu je to sigurno poticaj da nastavi raditi u istom ritmu. Iako, uvijek ostaje pitanje koliku ulogu ovdje igra dominantnost Medveščaka, ali to ne bi trebalo baciti ikakvu sjenu na dobiveno priznanje.

S druge strane, bivši trener Cedevite Veljko Mršić je uzeo nagradu u konkurenciji muških klubova. Opće je poznato da Mršić nema veliku podršku iz krugova košarkaških fanova. S jakom momčadi Cedevite od njega se možda očekivalo više na natjecanjima izvan Hrvatske, ali osvojio je ono što je trebao u Hrvatskoj (iako je opasno visio protiv Cibone). Biti će zanimljivo vidjeti koga će Mršić sljedećeg voditi te može li popraviti svoj ugled među navijačima.