Braslav Turić: Ragusa će biti naš najveći konkurent

ŽKK Medveščak opet u sezonu ulazi s velikim ambicijama.

ŽKK Medveščak već duže vrijeme vlada ženskom košarkom u Hrvatskoj te ne misli stati. Trener Medveščaka, Braslav Turić, u razgovoru je za KSZ istaknuo da igračice dobro znaju koji su prioriteti ove sezone:

 Naš cilj je jasan, a on je obrana naslova u prvenstvu i Kupu Ružice Meglaj Rimac.”

Kratko i jasno znači. No, put do ostvarenja tih ciljeva sigurno neće biti posut ružinim laticama. Konkurencija se ove sezone pojačala, dovodila su se pojačanja čak i iz Afrike te sam Turić zna da će njegova ekipa morati biti skoncentrirana kroz cijelo prvenstvo:

”Mislim da će nam Ragusa biti najveći konkurent jer su se značajno pojačale u odnosu na prošlu sezonu. Trešnjevka 2009 je izgubila iskustvo koje je imala Ana Lelas. Koliko znam sestre Galić još nisu u sastavu, a treba vidjeti koliku će pomoć imati od nove igračice iz Afrike koja je nepoznanica. Zadar je dobio dosta povratkom Ane Vrsaljko, a Šibenik će sigurno biti zanimljiva ekipa s iskusnim trenerom Stipom Bralićem.”

Sam Medveščak uspio je zadržati jezgru koja je prošle godine suvereno osvojila sve što se moglo. Jedino bi se mogao osjetiti odlazak Anje Majstorović u Španjolsku, ali Turić se nada da će novopridošla Ana Vojtulek uspjeti popuniti nastalu prazninu:

Anja je bila igračica koja je širila reket i pogađala vanjski šut, te poenima značajno doprinijela našem uspjehu. Ana Vojtulek je igračica koja bi trebala više sudjelovati na skoku u oba pravca. Ekipa je ostala na okupu, a jedino Iva Todorić ima mogućnost da nas napusti tokom sezone, ali ona će sigurno krenuti s nama u novu sezonu”

Turić ujedno vjeruje da bi ova sezona mogla poslužiti mlađim igračicama da se isprofiliraju te da počnu uzimati važne uloge unutar momčadi:

Prije svih tu mislim na Petrak koja je kroz završnicu prvenstva prošle sezone i ljeto u reprezentaciji pokazala svoj potencijal, Tadić je sada na turniru u Virju odigrala značajne role koje će sigurno imati Nimac i Uzelac

Za kraj se trener Medveščaka osvrnuo na prvo kolo u kojem će njegove igračice odmjeriti snage s Šibenikom:

Kao što sam rekao dobili su iskusnog trenera koji će igrati brzu i napadačku košarku. Trebamo prije svih apostrofirati Tinu Perišu koja je odigrala odličan turnir u Puli, ali ja sam duboko uvjeren u našu kvalitetu i pobjedu na startu sezone.”

Jedino što možemo mi reći je da se nadamo zanimljivoj borbi za sve trofeje u ženskoj košarci!

Photo by: HKS