Bojan Bogdanović: Sami sebi stvaramo nervozu

Hrvatska reprezentacija uspjela je doći do nove pobjede na EuroBasketu.

Treća pobjeda je u džepu te se napokon može reći da možemo biti zadovoljni igrom u određenim dijelovima utakmice. Unatoč problemima pred kraj susreta, Bojan Bogdanović u nijednome trenutku nije posumnjao u pobjedu Hrvatske:

„Znali smo da ćemo onakav nivo igre koji smo odigrali u prve dvije utakmice teško igrati u nastavku natjecanja. Crnogorci su se danas vratili, ali mislim da smo manje-više kontrolirali tijek utakmice tokom cijele utakmice i da naša pobjeda nije dolazila u pitanje nijednog trenutka.”

Bogdanovića još više veseli što nižemo pobjede jednu za drugom te se tako polako budimo za ono što tek slijedi:

Najbolja stvar je ta konstanta. Tri utakmice smo pobijedili. Kontrolirali smo utakmice, nismo im dali da nam se približe i mislim da je to najveća pobjeda danas.“

Međutim, onime čime nije zadovoljan je atmosferom koja okružuje reprezentaciju:

Mi kreiramo nervozu iz ničega. Pobijedili smo dvije utakmice, a sami sebi prigovaramo i mislimo da smo trebali puno bolje igrati. To je otvaranje natjecanja, danas smo pokazali da se dižemo iz utakmice u utakmicu i ja se nadam da ćemo to samo nastaviti.“

Za kraj se osvrnuo na sutrašnjeg dvoboj sa Španjolskom:

Već ih znamo, mislim da su jedan od glavnih favorita za uzeti zlato. Pobijedili smo ih na Olimpijskim igrama, tako da smo samim time rekli da imamo neke šanse. Bit će puno teže, odnosno pravi ispit pred ovu osminu finala koju smo osigurali.”

Utakmica sa Španjolskom je sutra na rasporedu u 16:45. 

Photo by: FIBA