Bojan Bogdanović: Rumunje ne smijemo razigrati kao Mađare danas

Prve utakmice su uvijek teške. Svi smo toga svjesni.

Bojan Bogdanović bio je prvo ime naše reprezentacije danas. U pobjedu nad Mađarima je Babo ugradio 23 koša, 7 skokova te dvije asistencije. Međutim, kao što ni Petrović nije bio zadovoljan nakon susreta, tako nije bio ni Bogdanović:

“U prvom poluvremenu je otišlo jako puno živaca, dopustili smo im da se razigraju kroz naše izgubljene lopte i njihove druge prilike, odnosno napadačke skokove. Znali smo da će biti teško, da će biti nervoze. Prva je utakmica, a oni su odigrali možda i iznad svojih mogućnosti. Nakon što se Hanga ozlijedio, publika ih je ponijela što nismo smjeli dopustiti, ali kažem, najvažnija je naša pobjeda i da se razigravamo kroz ovu grupnu fazu.“

Na greškama se uči te će tako i Hrvatska već danas uz stručni stožer analizirati što je sve pošlo po krivu danas, pogotovo u fazi obrane:

Mislim da nismo dosta rotirali. U prvom poluvremenu su imali sedam ili osam zakucavanja. Nadam se da ćemo danas to gledati malo podrobnije i analizirati kako se u sljedećim utakmicama ne bi događale te stvari jer po našoj konstituciji i visini, mislim da se to ne bi trebalo ponavljati.“

Očekivalo se možda da će Petrović manje korsititi Bogdanovića i Šarića u današnjoj utakmici, ali stvari su se tako posložile da su naše glavne vedete već danas morale odigrati skoro cijelu utakmicu. Bogdanovića to uopće ne smeta te čak podržava veću minutažu za glavne igrače:

Možda je bila ideja da se ove utakmice prođu bez mene i Darija, ali mi znamo kroz prethodno nekoliko natjecanja da uvijek imamo problema s nekim objektivno slabijim ekipama, nego što smo to mi. Mislim da minutaža 30+ neće biti problem u narednim utakmicama. Zato smo se i spremali sve ovo vrijeme, tako da tu ne vidim nikakvog problema.“

Za kraj se Bogdanović osvrnuo na Rumunjsku koja predstavlja određenu nepoznanicu s obzirom da Rumunjska svakako nije zemlja poznata po košarci:

“Mala nepoznanica za nas. Sad ćemo ih gledati… Moramo ući bolje u utakmicu, nego što je to bio slučaj danas. Prvenstveno jer će opet biti prepuna dvorana njihovih navijača. Možda su kvalitetom slabiji od Mađara, ali opet, ne smijemo ih razigrati kao što smo danas Mađarsku.

Znamo da smo već dosadni, ali da ponovimo za one koji ne znaju: utakmica Hrvatske i Rumunjske sutra je na rasporedu u 19:30.

Photo by: FIBA