Bogdanović: Za Hrvatsku treba igrati srcem

Svi reprezentativci odreda imaju isto mišljenje što se tiče odbijanja reprezentacije.

Reporter Nove TV je prigodom otvaranja kampa za talentiranu djecu u Mostaru došao oči u oči s Bojanom Bogdanovićem. U tri kratka pitanja je reporter izvadio iz Bogdanovića najvažnije misli što se tiču karijere i nadolazećeg EuroBasketa koje vam donosimo u nastavku.

Što je ključ na Eurobasketu? Igra se u četiri zemlje, jedan poprilično zanimljiv format, no idemo prvo o našoj skupini.

”Imamo dosta tešku skupinu i mislim da se s još težom križamo, tako da kao i na svim turnirskim natjecanjima cilj je osigurati što bolji plasman pred nokaut fazu. Mislim da je glavni cilj da se svi odazovemo i dočekamo taj Eurobasket svi zdravi.”

Puno je nagađanja oko tvojeg budućeg angažmana, čak se spominje u kuloarima da bi mogao postati hrvatski sportaš s najvećim ugovorom. Gdje sebe vidiš iduće sezone?

”Pa vidim se i priželjkujem da ću igrati u ekipi koja će mi dati dosta prostora i nadam se da ću biti jedan od nositelja gdje god odem.”

Šarić i Ukić i uz tebe glavni igrači reprezentacije dosta su se oštro osvrnuli na mlade asove koji se nisu odazvali na pripreme. Tvoj komentar?

Još je ostalo mjesec dana do okupljanja reprezentacije. Mislim da bi i njima i nama puno više koristilo da igraju, ali mislim da se za Hrvatsku treba igrati sa srcem i da svi trebaju doći sto posto spremni. A oni koji se imalo premišljaju, mislim da ne trebaju ni doći, da nemaju mjesta među nama.”

Photo by:FIBA