Bogdanović: Nadam se da ću biti starter

Bojan “Pacer” Bogdanović.

Indiana je ovog ponedeljka službeno proglasila Bojana Bogdanovića svojim igračem. Povodom toga je naš reprezentativac dao intervju za tamošnje novinare. Bogdanović je odmah na početku razgovora istaknuo olakšanje potpisom ugovora:

Bio sam vrlo nervozan tijekom free agencyja jer sam želio znati gdje ću završiti. Nakon razgovora s GM-om i trenerom odlučio sam da je najbolji potez doći ovamo i pokušati pomoći Pacersima i svojoj karijeri.”

Bogdanović se nada da će imati veliku ulogu u Pacersima te da će imati priliku biti dio startne petorke:

 Imam samopouzdanja. Nadam se da ću biti starter i da ću igrati bitne minute. Vidjet ćemo kako će se sve razviti. Minutaža mi puno znači. To je bio ključni razlog moje odluke. Svi želimo igrati, provoditi minute na terenu. Ne želim biti u NBA ligi samo da bih bio ovdje. Mislim da su Pacersi dobar potez za mene.”

Novinari su nakon što je dvaput ponovio da je Indiana odličan izbor shvatili taj dio priče te su se okrenuli pitanjima same momčadi. Zna li Bogdanović koga će sve dočekati u Indiani?

Imamo jako dobro i talentiranu mladu momčad. Myles Turner je već sada jedan od najboljih obrambenih igrača u ligi, bio je treći bloker lige prošle godine. Također, Victor je jedan od najboljih bekova-šutera, a Domantas je igrač izvrsne energije koji će nam pomoći s klupe.

Bogdanović se sjetio i svoje polusezone u dresu Wizardsa te ju je iskoristio kako bi uvjerio novinare da mu adaptacija na novo okruženje neće biti problem:

Lani sam prvi puta promijenio sredinu i vrlo brzo sam se priviknuo na novo okruženje. Igrao sam s Thadom u Brooklynu i on će mi uvelike pomoći.”

Naš reprezentativac ujedno vjeruje da će Indiana prije ići stopama Washingtona nego Brooklyna:

U Brooklynu nismo imali dovoljno dobru momčad da se natječemo protiv najbolji momčadi na Istoku i ligi. S Pacersima će, mislim, biti drugačija situacija. Imamo dobru mladu momčadi, mješavinu mladih igrača i veterana te se nadam da ćemo igrati dobru košarku naredne sezone

Za kraj, Bogdanović je istaknuo svoje nedostatke i želju da ih ispravi:

Pokušavam poboljšati svoje vođenje lopte i nadam se da ću imati veliku priliku igrati s loptom i pokušati učiniti suigrače boljima. Moram popraviti rad nogu. Zapravo, ima dosta stvari koje bih mogao popraviti. Trebao bih biti konzistentniji. Nadam se da ću s minutama koje ću ovdje dobiti uspjeti sve to unaprijediti.

Do sezone još ima vremena te se nadamo da će se Babo naviknuti na svoju momčad te se ujedno i izboriti za startno mjesto u momčadi.