Bogdan Tanjević otišao u trenersku mirovinu

Bogdan “Boša” Tanjević, crnogorski izbornik s ovogodišnjeg EuroBasketa, odlučio je napustiti klupu svoje reprezentacije i završiti bogatu trenersku karijeru. 

Tanjević je rođeni Crnogorac koji je djetinjstvo proveo u BiH gdje je stekao i košarkašku afirmaciju. Trenersku karijeru nakon kratke igračke počeo je već s 24 godine u sarajevskoj Bosni, klubu s kojim je osvojio dva jugoslavenska prvenstva, a nakon 8 godina treniranja, 1979. u Sarajevo je donio i naslov prvaka Europe. Kratko je bio izbornik Jugoslavije(srebro na EP 1981.), a nakon nje počinje trenirati inozemne klubove, a uspio je s njima četiri različita nacionalna prvenstva. Proslavio se u Italiji gdje je uz klupske uspjehe doveo i talijansku reprezentaciju do europskog zlata 1999., trenutno posljednjeg za talijansku košarku, a trenirajući Tursku, osvojio je srebro na SP 2010. Savjet od njega, kao što vidite, sigurno neće škoditi ako ste trener.

Zadnje dvije godine ovaj trenerski velikan proveo je na klupi Crne Gore s kojom je na ovom EuroBasketu ispao u osmini finala, no i nakon umirovljenja neće mirovati s obzirom da će biti čelni čovjek trenerske organizacije u CG savezu.