Bender potvrdio nastup na EuroBasketu

Nakon prve sezone u NBA-u koja je bila obilježena snalaženjem i ozljedom zgloba, bilo je sumnje hoće li Phoenix Sunsi pustiti Dragana Bendera na Eurobasket. No crne sumnje nisu se ostvarile te ćemo Dragana gledati ovog ljeta u kockastom.

Bender je već veliku želju za nastupom u reprezentaciji izražavao prije, a sad je dobio blagoslov od svog kluba koji smatra da mu nastup na Euru može samo pomoći u razvoju. U svakom slučaju, lijepa je promjena vidjeti takav pozitivan stav NBA ekipi prema igranju svojih igrača za . Tako će Bender i Dario Šarić činiti ubojit par na poziciji krilnog centra, a dok Bender kaže da jedva čeka da se pridruži svojim suigračima na pripremama koje kreću 10.srpnja, sreću nije mogao sakriti ni izbornik Petrović koji je izjavio sljedeće:

Razgovarao sam s generalnim menadžerom Phoenix Sunsa, osobno sam bio i s Benderom i nakon tih razgovora – i Bender i sam Phoenix izrazili su veliku želju za nastupom Dragana u hrvatskoj reprezentaciji. Zaista su odreagirali na maksimalno korektan način. Zadovoljstvo će biti imati ga i na poziciji četvorke zajedno sa Šarićem. Osobno sam strašno zadovoljan s ovim raspletom situacije vezano za Bendera.