Basket burza: Theis u Celticse, Marković otišao u Himki

 

12:15. Savršeno vrijeme za probuditi se i pročitat Basket burzu.


Stefan i Rusija

Himki je doveo prvo veliko pojačanje za sljedeću sezonu, Stefana Markovića. Srpski play u redove ruskog giganta dolazi iz redova Zenita (tko će za njih igrati uopće sljedeće sezone?) gdje je bilježio odlične brojke, pogotovo u Eurokupu: 11,9 koševa, 9,1 asistencija, 3,3 skoka. Ništa lošiji nije bio niti u domaćem prvenstvu gdje mu je glavno oružje opet bilo pronalaženje drugih suigrača (7,6 asistencija!). Od reprezentacije se oprostio prošle godine te Himki može biti sretan zbog toga što se Marković može posvetiti u potpunosti klupskim obavezama.


Euroligaška bonanza

Fenerbahče je produžio ugovore s dvojicom važnih igrača: Kosta Sloukasom te Barisom Hersekom (dobro, samo jednim važnim igračem). Oboje su potpisali ugovor na dvije godine, jedino što Sloukas ima još opciju za treću sezonu. Brandon Davies će zamijenit Augusta Limu u dresu Žalgirisa (1+1 ugovor). Bivši pick Sixersa dolazi iz Monaca gdje je odradio odličnu sezonu (10,4 koša, 5,1 skok). Brose Bamberg je doveo krilo iz rivala Ulma – Augustina Rubita. Rubit je iskusni Amerikanac koji će im zasigurno biti od velike pomoći na svim frontovima. I zadnja vijest što se tiče euroligaških klubova je da je Higgins ostaje u CSKA i sljedeće sezone.


Theis the Celtic

Daniel Theis odlazi iz Brose Bambergate bi njegov sljedeći klub trebao  biti Boston. Odigrao je prošle sezone čak 41 utakmicu te završio sezonu s prosjekom od 9,5 koševa, 5,7 skokova te 1,2 blokada. Theis nikad nije bio izabran na draftu, ali zbog svoje kombinacije visine, šuta i obrane obruča je postao vrlo zanimljiv svim klubovima. No, Celticsi su bili najbrži te ćemo sad vidjeti hoće li im on pomoći u namjeri da bolje zaštite reket. Ako znate njemački, možete pročitati oproštajnu poruku Theisa od Brose Bamberga


Blitz runda

  • Suad Šehović produžio je ugovor s crnogorskim prvakom Budućnošću.
  • Sacramento Kingsi neće aktivirati opciju produženja ugovora s Arronom Afflalom.
  • Bayern Munich se oprostio od Brycea Taylora, Dru Joycea  i Nicka Johnsona.
  • Dušan Alimpijević će i sljedeće sezone voditi FMP.
  • Olimpia Milano je dogovorila sve s Dairisom Bertansom.