Basket burza: Svi bi u Barcelonu!

S obzirom da je Barcelona u remontu, nije ni čudo da se pola Europe povezuje s njom.


Janis Timma rekao zbogom Zenitu

Latvijski internacionalac odlazi u toplije krajeve. Timma je bio jedan od najvažnijih igrača Zenita ove sezone u kojoj je bio proglašen i u All Star utakmicu VTB lige. Za Zenit je odigrao 28 utakmica u nacionalnome prvenstvu te je imao odličan prosjek od 12,6 koševa, 4,6 skokova te 2,4 asistencije. Kao što smo rekli, Timma odlazi u toplije krajeve, točnije u španjolsku Baskoniu. Uz Timmu, Zenit je napustio i Nigerijac Trevor Mbakwe zbog čijeg odlaska ipak čelnici neće roniti suze.


Lojeski, Printezis, Blatt i tako dalje

Barcelona prolazi kroz težak period te je logično da se više manje sve špekulacije vežu uz nju. Već od prije se povezivalo ime trenera Davida Blatta, ali sad su se počeli povezivati i igrači, među kojima su najveća imena zasigurno ona Matta Lojeskoga i Georgiosa Printezisa. Oboje bi ovo ljeto trebali postati slobodni agenti te se Barcelona nada da može barem jednog uhvatiti. Printezisa će teško dovesti zbog njegovih jakih veza s Olympiacosom, iako je svima jasno da je igrač njegovih karakteristika i mentaliteta točno ono što Barceloni treba. Matt Lojeski je već realnija opcija koji bi ravno uskočio na ispražnjeno mjesto nastalo odlaskom Brada Olesona.


Parker ne može bez Spursa

Tony Parker se u ovom trenutku oporavlja od ozljede zadobivene u NBA playoffu te se njegov povratak najavljuje početkom 2018. godine. U međuvremenu, Parker ohrabruje narod da ovo nije bila njegova zadnja sezona. Štoviše, za francuski RMC Sport je dao izjavu da se nada novome ugovoru od strane Spursa.

“Po prvi puta ću biti slobodni agent u svojoj karijeri te se nadam se da će mi Spursi ponudit novi ugovor. Već sam nekoliko puta rekao i mogu ponovit još jednom: Želim odigrati još tri sezone u Spursima te doći do brojke od 20 sezona.”

Naravno, svi znamo da će Spursi ponuditi novi ugovor Parkeru, ali i svi se isto nadamo da će Spursi dovesti playa kako bi Parkera prebacili na klupu gdje će sigurno moći raditi više štete protiv rezervnih postava.

 Photo by: YouTube.com