Basket burza: Rudy Gay out, Blatt u Maccabi Tel Avivu!

Napokon malo pravih vijesti!


Bježi Rudy prije nego te Divac ulovi!

Prema Bleacher Reportu, Rudy Gay je odlučio izaći iz svoje zadnje godine ugovora te testirati slobodnu agenciju. Gay je dobro igrao za Sacramento (dok je bio zdrav barem) te je tako u 30 utakmica uspio zabilježiti prosjek od 18,7 koševa te 6,3 skoka. Međutim, Gay je u siječnju zadobio rupturu Ahilove tetive te je pitanje kakav će se vratiti. Već su prije oko njega kružile priče da on nije tako dobar igrač kako brojke pokazuju te mu ovo zasigurno neće pomoći. Kako god bilo, Gaya u  Sacramentu više nećemo gledati.


Napokon Blatt!

Nakon što je već skoro sjeo na klupu svakog većeg kluba u Europi, Blatt se napokon vratio u staro jato. Prema EuroHoopsu, Blatt je uspio dogovoriti sve detalje ugovora te bi uskoro trebao i prihvatiti ponudu Maccabia. Kako sad stvari stoje, u narednim danima bi napokon trebali čuti sretnu vijest. Ukratko rečeno, više o njemu ovo ljeto nećete čitati.


Aaron White u Žalgirisu

Zahvalni Amerikanac došao je na novu stanicu u svojoj karijeri: litavski Žalgiris. White je prošle sezone igrao u Zenitu (iz kojeg su doslovno svi otišli). Tamo je bio odličan te je sezonu završio s prosjekom od 9,3 koša, 6,6 skokova te 1,3 asistencije po susretu. Sezonu prije toga je igrao u Telekom Basketu gdje je bio još bolji (13,4 koša, 5,7 skokova). Vidi se da je Šaras već počeo slagati momčad za sljedeću sezonu te će biti zanimljivo vidjeti tko će sljedeći sletjeti tamo.

Photo by: YouTube