Basket burza: Printezis i Covington ostaju u svojim klubovima

Nikad mira s ovim transferima.


Covington ostaje u Sixersima. Za siću.

Ovo je bila jednostavna odluka za čelnike Sixersa koji su jednostavnom aktivacijom dodatne godine na ugovoru dobili odličnog šutera i (potencijalno) defanzivca (ako nastavi kao i prošle godine, bit će zabavno vidjeti koliku cijenu će Covington postići sljedeće ljeto ili u extensionu ugovora). Ovu je sezonu završio sa solidnim brojkama: 12,9 koševa, 6,5 skokova, 1,5 asistencija te 1,9 krađa. Međutim, tricu je gađao slabije nego prošlih sezona (33,3 %), ali vjerojatno će se i to popraviti. Ipak se Covington u ovom trenutku nalazi na petom mjestu u povijesti franšize što se tiče pogođenih trica.


I Printezis ostaje u Olympiacosu!

Georgios Printezis se odupro svim ponudama te je potpisao trogodišnji ugovor s Olympiacosom. Kako bi rekao vlasnik kluba Giorgos AggelopoulosDogodilo se ono što se trebalo dogodit“. Printezis je odigrao odličnu sezonu koju je potvrđuju brojke. U Euroligi je tako imao prosjek od 12,8 koševa i 5,1 skok. u grčkom prvenstvu je imao malo slabiji prosjek, ali i manju minutažu (9,1 koš, 4,2 skoka). Nažalost, Printezis ove sezone nije uspio doći do nijednog značajnijeg trofeja (porazi u dva finala), ali zasigurno je da će zajedno sa Spanoulisom i sljedeće sezone uzimati u obzir samo najviše vrhove.


Par informacija za hvaliti se okolo

  • Stephen Curry bi ovoga ljeta trebao potpisati petogodišnji ugovor težak 205 milijuna dolara.
  • Brock Motum i Žalgiris se rastaju nakon dvije sezone. O njegovoj bdućj destinaciji zasad svi mudro šute.
  • Pedro Martinez je prema izvorima odbio Barcelonu koja tako polako ostaje bez opcija za svoju klupu.
  • Vincent Poirier je s Baskonijom potpisao trogodišnji ugovor. Ove sezone je igrao u Paris-Levallois (11,2 koša, 8,1 skok).
  • Sašo Filipovski ipak ostaje u Banvitu, iako je već imao sve dogovoreno s Galatasarayem. Prevelikom preprekom se pokazala buy-out klauzula.

Photo by: YouTube