Basket burza: Lakersi, nemojte uzeti Lavara, mislim Lonza!

 

Daleko je još NBA draft, ustvari daleko je još sve što se tiče sljedeće sezone, ali to ne znači da se sad ne rade ključni potezi.

Lakersi se nećkaju sve više i više

Dosad su već ispisane stranice o Lavaru te kako Lonzo zbog svoje obrane u čudnog šuta jednostavno neće pomoći Lakersima onoliko koliko to oni misle. Očito im to polako počinje dolaziti do glave jer su sve češće glasine o tome kako su Lakersi spremni uzeti nekoga drugoga na draftu (Josh Jackson?). Ključ ovoga svega bi trebao biti samostalni “combine” Balla s Lakersima 7.6.

Ako Lonzo Ball ne impresionira Magica Johnsona i Lukea Waltona, realno je očekivati da će Lonzo Ball pasti na NBA draftu malo niže. Možda već u Philadelphiu, ali i njihov GM, Jerry Colangelo je već izrazio nezadovoljstvo situacijom oko Lonza, naravno ponajviše Lavarom.


Darušafaka se nastavlja osipati

Francuski veteran Adrien Moerman odlučio je napustiti redove turskog giganta. Ove sezone imao je vrlo dobre brojke u dresu Darušafake te je u 22 utakmice nacionalnoga prvenstva u prosjeku bilježio 10,8 koševa te 6,1 skok. U Euroligi je imao malo manje brojke (8,1 koš, 5,1 skok). Prošlu jesezonu odigrao u Banvitu, gdje je bio fenomenalan (18,0 koševa, 10,1 skok). Sve je ovo logični slijed događaja nakon što je Dogus grupa svoje financije odlučila usmjeriti prema Fenerbahčeu. Blatt je to prvi shvatio, a očito je da sada i drugi kreću trbuhom za kruhom.


Karasev ostaje u Zenitu

Kako mu telefonska slušalica nije zazvonila da mu javi za ponudu iz NBA, Sergej Karasev odlučio je ispoštovati svoj ugovor sa Zenitom do kraja te će tako i sljedeću sezonu igrati u bijelo -plavom dresu. Ove sezone je upisao 27 nastupa u nacionalnom prvenstvu te je bio najbolji strijelac Zenita sa 16 koševa u prosjeku. U Eurokupu je bio malo lošiji, ali 12,8 koševa u prosjeku nije loše. Karasev se samo može nadati da će Zenit uz malo više sreće sljedeće sezone izboriti Euroligu.


Svi žele biti trener EA7

Postignuti dogovor oko odštete s Repešom označio je početak potrage za novim trenerom. Kako stvari sad stoje, postoji čak pet izglednih kandidata: David Blatt, Simone Pianigiani, Joan Plaza, Massimo Cancellieri i Pablo Laso. Kao što se i mislilo, Blatta u ovom trenutku sele na sve vruće klupe diljem Europe, ali čini se da je ova talijanska opcija najmanje izgledna. Plaza je osvojio Eurokup s Unicajom i zasad se ne čini da ima namjeru napustiti klupu španjolskoga kluba. Pianigiani u ovom trenutku ima ugovor s Hapoel, ali on ističe za godinu dana te s obzirom na ugled koji ima u talijanskoj košarci (i kod predsjednika EA7) zvuči kao najbolja opcija. Laso opet spada u krug ako i samo ako jer Real drži opciju raskida ugovora s njim za sljedeću sezonu. Prema Sportandu, Laso je počeo istraživati svoje opcije. I zadnji kandidat, Massimo Cancellieri. Pomoćni trener Repeše na kraju ima i najveće šanse jer mu ne treba upoznavanje s ekipom, ali mora se nadati da će se predsjednik EA7 za sljedeću sezonu odlučiti okrenuti domaćem kadru